Ce sunt filamentele seboreice și cum poți scăpa de ele

De Unica.ro pe
Filamentele seboreice sunt niște formațiuni asemănătoare punctelor negre, dar diferite ca și structură. Adesea confundate cu punctele negre, filamentele seboreice sunt, de fapt, o parte naturală a pielii noastre și toată lumea le are.

Filamentele seboreice și punctele negre

Spre diferență de punctele negre, care sunt închise la culoare, filamentele seboreice sunt, de cele mai multe ori, gălbui sau maronii. Apar în aceleași zone în care apar și punctele negre, dar, spre diferență de acestea, filamentele seboreice sunt ca niște mici fire de păr la exterior.

Concret, le poți vedea, de exemplu, pe vârful nasului tău, unde șansele de a avea filamente seboreice sunt mult mai mari, comparativ cu șansele de a avea puncte negre. De ce? Pentru că filamentele seboreice nu sunt altceva decât niște pori înfundați cu exces de sebum.

Cum poți scăpa de filamentele seboreice

Curățarea atentă a tenului te poate scăpa de filamentele seboreice periodic. Dar pentru rezultate de durată, iată un tratament ceva mai eficient!

Tratament pentru eliminarea filamentelor seboreice – Vei avea nevoie de un produs exfoliant, pe bază de acid salicilic 2%, argilă și apă (sau o mască din argilă pe care s-o cumperi gata preparată din magazin) și un produs de sigilare a porilor, pe bază de ulei mineral.

Aplică toate aceste trei produse pe rând, pe tenul curat. Produsul exfoliant va elimina orice urmă de piele moartă, sebum în exces sau mizerie de la suprafața pielii. Lasă-l să acționeze 15 – 20 de minute. Masca cu argilă, de la pasul al doilea, vine apoi să extragă cât mai mult din sebumul cu care porii sunt înfundați și care provoacă filamentele seboreice. La rândul ei, va avea nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a acționa în profunzime. La final, nu uita de ultimul pas – aplicarea produsului pe bază de ulei mineral. Acesta are efect de sigilare a porilor, împiedicând totodată evaporarea apei din piele, tocmai pentru a-i menține hidratarea acesteia.

La finalul tratamentului, vei vedea imediat că porii tăi vor fi mult mai mici, iar aspectul pielii va fi îmbunătățit. Pentru rezultate de durată, repetă tratamentul la distanță de două săptămâni.

Citește șiAmestecul din două ingrediente care te scapă de coșuri și puncte negre

Citește șiPlasturi anti-puncte negre. Cum poți să îi faci acasă, din două ingrediente

Foto – 123rf

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge