Ce se întâmplă în organismul tău dacă faci baie seara cu ulei de ricin

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:48
Uleiul de ricin este lăudat de practicanții medicinei aiurvedice, datorită beneficiilor pe care acesta le aduce sănătății organismului uman. Acest tip de produs vine într-o varietate de forme în funcție de care i se decide și destinația.

Astfel, cel natural, de culoare galbenă este cel mai des întâlnit în procedurile medicinei aiurvedice.

Uleiul brun foarte dens de Jamaica, de exemplu, cu o textură groasă, așa cum îi spune și denumirea și cu un miros de puternic este folositor pentru păr, ajutând la creșterea, îndesirea și descurcarea podoabei capilare. Dacă îl aplici pe părul ușor umed, după care îl înfășori într-un prosop încălzit stimulează creșterea părului. Pentru că este prea dens, pentru a fi mai ușor procesul de aplicare, este indicat să îl amestecați/ ”diluați” cu ulei de măsline.

Ulei de ricin pentru păr

Masat ușor pe linia genelor, acest ulei vă ajută să aveți gene mai dese, de parcă ați folosit un mascara cu efect de îmbogățire a genelor.

Același tip de produs vă poate servi și ca nuanțator sau vopsea de păr, pentru că ajută la închiderea cu un ton sau două a podoabei capilare. Dacă vreți un păr spre blond, folosiți ulei de ricin… galben.

Cel mai bun moment să folosiți uleiul de ricin este pe timp de noapte, pentru că în timpul somnului are loc un proces de refacere a organismului. Acest proces dublează efectul uleiului de ricin.

Dacă pui câteva picături de ulei de ricin în apa din cadă, are efecte miraculoase asupr întregului organism.

Iată ce se întâmplă dacă pui o ceșcuță sau două în apa caldă din cad, iar apoi intri în apă cu tot corpul, inclusiv cu părul:

  • -reduce inflamațiile
  • -îmbunătățește digestia și ajută la procesul de eliminare a toxinelor
  • -calmează durerile din corp, inclusiv durerea de cap
  • -neutralizează bolile pielii, inclusiv acneea sau epiderma uscată
  • -fortifiază, repară și descurcă părul
  • -ajută la vindecarea cicatricilor și estompează semnele din naștere și vergeturile
  • -stimulează și ajută la detoxifiere
  • -este un „balsam” pentru toate organele interne
  • -câteva picături de ulei de ricin înghiție ajută, de asemenea, la îmbunătățirea stării de sănătate a organelor interne, dar și a refacerii pielii.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!