Ce fructe de sezon trebuie să mănânci pentru a avea un ten perfect

De Andreea Catrina, pe

Ştii deja că frumuseţea vine din interior, iar calitatea alimentelor pe care le consumi se oglindeşte direct pe pielea şi pe tenul tău. Vara este unul dintre cele mai bune momente pentru a profita de o cură intensă de vitamine, având în vedere diversitatea fructelor de sezon, cură care să-ţi revitalizeze tenul şi să-l transforme într-unul demn de invidiat.
Iată, aşadar, ce fructe ar trebui să mănânci pentru a avea tenul perfect la care ai visat dintotdeauna:

Pepene roşu

Bogat în vitamina A, calciu, magneziu şi alte vitamine şi minerale importante, pepenele roşu poate fi considerat un adevărat elixir al frumuseţii. Pentru a preîntâmpina apariţia ridurilor şi pentru a-ţi revitaliza tenul este obligatoriu să-l incluzi în dieta ta. În plus, pe lângă toate aceste beneficii este şi răcoritor, şi delicios!

Pepene galben

Pepenele galben are de patru ori mai multă vitamina C decât cel roşu şi un conţinut bogat de vitamine din complexul B. Datorită calităţilor sale spectaculoase, consumul de pepene galben te poate ajuta să scapi de diverse boli ale pielii, printre care şi dermatozele infecţioase, acneea sau iritaţiile.

Prune

După cum şi specialiştii au demonstrat, consumul de prune îţi poate îmbunătăţi calitatea tenului şi a pielii. Explicaţia stă în nişte substanţe cu rol de antioxidanţi, pe care aceste fructe le conţin – carotenoidele.

Piersici

Vitaminele A, C şi potasiul din piersici joacă un rol important în menţinerea elasticităţii pielii, dar şi în preîntâmpinarea ridurilor. Avand în vedere că în sezonul cald pieţele sunt pline de piersici, nu ai nicio scuză pentru a nu le include în dieta ta.

Mure

Suntem în plin sezon al fructelor de pădure, iar murele conţin unul dintre cei mai puternici antioxidanţi existenţi, resveratrolul. Acesta joacă un rol de bază în tonifierea, elasticitatea şi aspectul impecabil al pielii, preîntâmpinând totodată şi ridurile.

Foto: femeie care tine o felie de pepene, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!