7 greșeli pe care le faci cu părul tău

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 25 aprilie 2018, 16:56
Studiile științifice arată că pierderea volumului părului cauzată de vârstă nu are legătură cu alopecia, ci cu subțierea părului, o reală provocare pentru ambele sexe.

Citește și: Te măriți? 4 idei pentru coafurile de mireasă

Subțierea părului este frecvent asociată cu rărirea părului, adică un volum mai mic de fire pe scalp. Ceea ce nu se spune este faptul că diametrul firului de păr joacă un rol important în subțierea părului. Diametrul firului de păr se poate micșora în diferite etape ale vieții cu o anumită ritmicitate.

  1. Părul tău e mult prea filat

Dacă ești fan filat și dacă ai părul până la umeri, atunci e bine să știi că acest tip de finisare nu ajută la îngroșarea firului de păr.

  1. Folosesti perii de păr nepotrivite

Un păr frumos și sănătos depinde de grija pe care i-o acorzi.  Și de instrumentele de înfrumusețare pe care le folosești. „Periile plate sau cele de metal sunt de preferat celor rotunde“, spune Edy Virag, ambasador Nioxin România. Motivul? Acest tip de perii nu agresează părul și nici nu îl tensionează. Plus că aduc volum exact în locurile potrivite, adaugă specialistul.

  1. O culoare de păr prea uniformă

O nuanță de păr singulară dă impresia unui chip mai subțire. Știai asta? Dar aceeași chestiune e valabilă și pentru păr. Un păr care să beneficieze de mișcare are nevoie de texturare obținută prin jocuri de culoare.

  1. Un păr prea lung

Dacă ai părul subțire, atunci optează pentru o coafură scurtă sau de lungime medie.

  1. O nuanță de păr prea deschisă

O nuanță de păr prea apropiată de culoarea tenului tău poate să îți facă părul să pară mai subțire. Deci cere sfatul stilistului tău atunci când îți alegi culoarea vopselei.

  1. Produse nepotrivite pentru tipul tău de păr

Un păr fin are nevoie de produse adaptate – de produse de volum sau de produse pentru păr fin. Dacă folosești prea multe produse hidratante sau hrănitoare, te alegi cu un păr încărcat, care se îngrașa ușor și își pierde mișcarea.

      7. Un șampon de calitate e la fel de important ca și o cremă bună.

Un păr subțire este un păr fin. Un păr care își pierde volumul imediat după spălare și coafura. Structura sa este lipsită de fermitate, ceea ce înseamnă că ea nu poate păstra forma coafurii. Un păr fin are nevoie de produse de îngrijire ce oferă rezistență părului și care vin să stabilizeze structura.

 

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!