Cele mai căutate cuvinte pe internet în 2010

De Erika Chivu, pe

Deversarea de petrol din Golful Mexic, Cupa Mondială şi Miley Cyrus au stârnit curiozitatea americanilor în 2010, aflându-se pe primele locuri în topul căutărilor Yahoo.
Ca în fiecare an, cei de la Yahoo au publicat topul celor mai căutate cuvinte şi expresii pe internet. Deşi motorul lor de căutare nu este cel mai folosit, statisticile pe care le oferă arată care sunt, în mare, preocupările americanilor.

Pe primul loc s-a situat deversarea de petrol din Golful Mexic, care i-a ţinut cu sufletul la gură pe americani timp de trei luni. Expresia „BP Oil Spill” a fost cea mai solicitată căutare anul acesta.

I-a urmat un alt eveniment important: Cupa Mondială de Fotbal, care a adunat mai multe căutări decât au avut vreodată Jocurile Olimpice, de pildă.

Cam atât despre evenimente şi ştiri. Pe locurile trei, patru şi cinci în topul căutărilor pe Yahoo se situează trei vedete: Miley Cyrus, Kim Kardashian şi Lady Gaga. Asta nu miră pe nimeni pentru că americanii au fost întotdeauna mai interesaţi de vedete decât de ştiri. De necrezut este însă faptul că Miley Cyrus a fost mai căutată decât controversata Lady Gaga, care este cea mai urmărită persoană pe Youtube.

Locul al şaselea revine unei vedete din lumea tehnologiei, iPhone. Lansarea iPhone 4 şi controversele privind presupusul său defect au adus foarte multe căutări pentru telefonul celor de la Apple.

Revenim la vedete: Megan Fox este pe locul şapte în topul căutărilor, Justin Bieber pe locul al optulea şi Britney Spears pe locul zece. Poziţia a noua îi aparţine showului de televiziune American Idol.

Iată încă o dată cum arată topul căutărilor pe Yahoo în 2010:

1.    BP Oil Spill
2.    World Cup
3.    Miley Cirus
4.    Kim Kardashian
5.    Lady Gaga
6.    iPhone
7.    Megan Fox
8.    Justin Bieber
9.    Amrican Idol
10.    Britney Spears

S-a anunţat şi topul celor mai căutate gadget-uri:  

1.    iPad
2.    iPhone 4
3.    Nintendo Wii
4.    Garmin GPS
5.    5. Motorola Droid
6.    Xbox 360
7.    Kindle
8.    iPod Touch
9.    Nook
10.  TiVo

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!