Şapte paşi pentru a cumpăra cel mai ieftin bilet de avion

De Mihaela Dobre pe
Atunci când plecăm în vacanţă, cu toţii ne dorim să cheltuim cât mai puţin pe biletele de avion pentru a avea un buget mai mare pentu  celelalte aspect ale călătoriei. Pentru a-ţi cumpăra biletele la cele mai avantajoase preţuri trebuie să ţii cont de perioadă, de locaţie, de firma de transport şi de multe altele. Descoperă, în cele ce urmează, şapte paşi simpli care te ajută să găseşti cele mai ieftine bilete de avion:

Caută informaţii direct de pe site-urile companiilor

Companiile aeriene au deseori oferte pentru fanii lor. Abonează-te la site+urile lor şi, astfel, vei avea acces la cele mai bune oferte. De asemenea, ai grijă la motoarele de căutare care percep o taxă pentru cumpărarea biletelor prin intermediul lor.

Citeşte şi – Cele mai murdare locuri din avion – 3 zone pe care n-ar trebui să le atingi

Foloseşte o altă locaţie decât cea în care te afli

Locul în care te afli atunci când cumperi un bilet de avion influenţează semnificativ preţul acestuia. Aşadar, poţi pretinde că locuieşti în alt oraş decât destinaţia de decolare şi cea de aterizare.

Cumpără bilete într-o zi de marţi

Preţul unui bilet se avion se modifică de mai multe ori pe zi. În urma unor studii, s-a constatat că cele mai bune oferte se găsesc în zilele de marţi, în jurul orei 13.

Nu îţi cumpăra biletul prea devreme sau prea târziu

Experţii spun că cea mai bună perioadă pentru a cumpăra un bilet de avion este cu trei luni înainte de plecare, dar depinde de companie. Pe măsură ce avionul se umple, biletele costă mai mult. Însă, sunt şi situaţii în care cu cel mult o săptămână înainte de decolare poţi prinde oferte excelente la locurile rămase.

Citeşte şi – Cum se comportă vedetele atunci când se află la bordul unui avion

Evită zborurile în weekend şi cele de dimineaţă

Cele mai aglomerate şi mai căutate zboruri sunt cele programate dimineaţa pentru că mulţi călătoresc în scop de afaceri şi, astfel, îşi programează zborul astfel încât să ajungă la o eventuală întâlnire stabilită la prânz. De asemenea, cele mai aglomerate şi costisitoare zboruri sunt cele programate dimineaţa. Dacă nu te grăbeşti, optează pentru rutele de seară pentru că sunt mai puţin costisitoare şi sunt mai libere.

Încearcă mai multe aeroporturi

Oraşele mari sunt deservite de mai multe aeroporturi, aşa că este mai bine să iei în calcul toate variantele înainte să faci rezervarea. Chiar dacă faci cu câteva zeci de minute mai mult de la aeroport până în centru, poţi economisi o sumă considerabilă de bani.

Zborurile cu escală sunt mai ieftine

Nu este nicio noutate faptul că atunci când vrei să călătoreşti mai ieftin, companiile aeriene low-cost sunt mai prietenoase cu portofelul tău. De asemenea, în unele cazuri te va costa mai ieftin să zbori cu escală decât direct sau să combini zboruri de la companii diferite.

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro