O elevă a primit nota 1 la simularea la BAC. Ce a scris pe foaia de examen

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 01 aprilie 2019, 14:26
O elevă de 17 ani a ales să protesteze în timpul simulării examenului de Bacalaureat, în loc să rezolve subiectele. Astfel, ea a ales să facă o analiză a sistemului de învățământ pe șase pagini.

Pentru analiza făcută, eleva a primit nota 1. Foile de examen ale tinerei au fost postate pe Facebook chiar de mama ei.

O lecție de viață pe care am învățat-o de la fiica mea de 17 ani. Mi-aș dori să ajungă și la cei cărora le este adresată de fapt”, a scris mama elevei.

Ce a scris eleva de 17 ani pe foaia de examen

Stimați profesori, probabil ați înțeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celelalte și că am ales să mă alătur protestului Consiliului Național al Elevilor, în loc să rezolv subiectul…De ce vrem să schimbăm sistemul de învățământ și am ales să protestăm astfel? Deoarece educația de azi îl formează pe omul de mâine, om pe care noi îl numim viitorul țării. Cât despre forma de protest, exact așa cum părinții noștri ies în stradă pentru abrogarea ordonanțelor de urgență, exact așa și noi am căutat o modalitate de a ne face auziți, pentru că știm că acum argumentul oamenilor mari este că suntem minori și că nu putem decide singuri, dar peste câteva luni sau un an, când terminăm clasa a XII-a, se presupune că suntem și noi adulți și putem lua decizii și fără ajutorul lor”, este un fragment din analiza fetei.

Profesorul care a corectat lucrarea a menționat pe una dintre foi: „Am citit”, alături de un emoticon.

O altă observație scrisă cu roșu apare pe ultima pagină: „Foarte bine argumentat și citit”.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!