„Inferno”, cel mai aşteptat roman al anului

De Unica.ro pe

Astăzi, 14 mai 2013 are loc lansarea oficială a cărții Inferno de Dan Brown în Statele Unite ale Americii. Aceasta este o zi extrem de importantă atât pentru publicul din România cât și pentru cititorii din întreaga lume care așteaptă cu nerăbdare publicarea ultimului volum din seria Robert Langdon!

Povestea abia acum începe

Romanul Inferno îl urmărește pe Robert Langdon, celebrul specialist de la Harvard, în mijlocul unei aventuri întortocheate din inima Europei. Acesta este atras într-o lume preocupată de una dintre cele mai misterioase și trainice opere literare. Acțiunea se petrece în Florența secolului al XIV-lea și are la bază Infernul, partea poetică din Divina Comedie scrisă de Dante Alighieri între 1307 și 1321. Însuși Dan Brown admite că „Deși am studiat și eu în studenție Infernul lui Dante, abia acum, după cercetări minuțioase realizate în Florența, am apreciat cu adevărat influența muncii lui asupra lumii moderne. Cu acest roman nou, sunt bucuros să conduc cititorii într-o călătorie spre mijlocul unui tărâm spectaculos plin de coduri, simboluri și multe trecători secrete”.

Și e o poveste despre care vorbește toată lumea.

Lansarea oficială a ultimului roman Dan Brown are loc astăzi, 14 mai 2013. Acesta a fost tradus simultan în mai multe limbi străine precum franceză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, catalană și daneză pentru a fi lansat în aceeași zi.

„Domnul Dan Brown este mai serios ca niciodată atunci când amintește de amenințarea gravă a lui Dante:
Cele mai întunecate locuri din iad sunt rezervate pentru cei care își păstrează neutralitatea în timpul unor crize de morală.”
În data de 13 mai 2013, prestigiosul cotidian The New York Times a publicat primul book review pentru Inferno, On a Scavenger Hunt To Save Most Humans, articol scris de Janet Maslin, același jurnalist care a publicat The Word is WOW, unul dintre articolele-review despre Codul lui da Vinci, material ce a contribuit la lansarea masivă a întregii serii: „Viziunea coșmarului lui Dante devine centrul vizual pentru calculele știintifice pe care le sugerează. În cele din urmă, cartea se învelește cu transhumanism, manipulare genetică și potențial pentru pandemie. La fel cum Simbolul pierdut a încercat să-și arate interesul pentru științele care studiază corelația minte-trup așa și Inferno plasează ideea bolii la începutul și în centrul poveștii, invocând Moartea Neagră și ale sale victime și efecte asupra omenirii.”

Dan Brown, unul dintre cei mai iubiți autori internaționali, la Editura RAO

Editura RAO este iniţiatoarea Fenomenului Dan Brown în România şi a publicat seria completă de romane care îl au ca personaj principal pe Robert Langdon, urmând a publica și ultima carte din serie, Inferno. Autorul este unul dintre cei care au spart tiparele și au redefinit termenul de bestseller. Dan Brown a reușit să transforme tulburătoarele enigme ale omenirii în literatură de excepție, înregistrând și în România un record uimitor. Desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, autorul a apărut în paginile a numeroase publicaţii de renume precum Newsweek, Forbes, People, GQ, The New Yorker. Cărțile sale au fost traduse în peste 52 de limbi străine, iar  două din romanele sale au fost deja ecranizate în filme de excepție, existând șanse mari ca și Simbolul pierdut să fie adaptat cinematografic în 2013.

România se întâlnește cu Dan Brown

Mâine 15 mai 2013, a doua zi după lansarea cărții în Statele Unite ale Americii, va avea loc o conferință de presă cu Dan Brown la Lincoln Center, New York City, la care vor fi prezenți numeroși jurnaliști din mass-media internațională. Alături de aceștia, va participa și Remus Achim, jurnalist reprezentant al PRO TV București, pentru a transmite cititorilor din România atmosfera exactă din cadrul celei mai așteptate lansări de carte din 2013. Editura RAO este bucuroasă să fie alături de acest demers inițiat de PRO TV și să ia parte, astfel, la un eveniment de o asemenea anvergură. Totodată, în luna august 2013, Editura RAO urmează să publice Inferno în limba română, fapt pentru care, în momentul de față, pregătește o campanie de promovare pe măsura așteptărilor fanilor Dan Brown!

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge