Filme serioase care au stârnit râsul

De Nicoleta Galeteanu, pe

Adam este diagnosticat, la 27 de ani, cu o formă rară de cancer, lucru care îl face să aprecieze să aprecieze abia acum lucrurile importante din viaţă. Este un scenariu care ar impresiona pe oricine…
 …chiar şi un cinefil. Lansat recent în cinematografele din lume, „50/50” este un film care, deşi spune drama unui tânăr, a stârnit hohote de râs în sala de cinema.

Filmul, în care joacă James McAvoy, Joseph Gordon-Levitt şi Seth Rogen, este mai mult decât o poveste tristă despre un destin ratat. Este chiar drama scenaristului Will Reiser, diagnosticat cu cancer la o vârstă la fel de fragedă. Din fericire, acesta a reuşit să învingă teribila maladie, după mai mulţi ani, acesta fiind probabil motivul pentru care a ales să parodieze o asemenea experienţă şi să facă din „50/50” o tragi-comedie.

Cu riscul de a fi insensibile, anticipăm că ne vom distra la fel de copios, când va ajunge şi în cinematografele noastre.

Până atunci însă, îţi propunem să te delectezi cu câteva filme serioase, care demonstrează că umorul involuntar este muuult mai savuros decât multe dintre majoritatea comediilor care se vor distractive.

Omul de răchită

Povestea misterioasă din „The Wicker Man” ne-a captivat probabil pe mulţi dintre noi… chiar dacă doar pentru 10 minute, la debut.

Nicholas Cage trebuie să dezlege misterul dispariţiei unei fetiţe şi ajunge pe o insulă izolată de prin Pacific, populată de o comunitate de femei neo-păgâne ostile. Atât de ostile şi periculoase, încât actorul, îngrozit peste măsură de bietele femei, începe să împartă în stânga şi în dreapta pumni şi picioare, ca într-o scenă desprinsă parcă din „The Fighter”, care nu poate fi decât ridicolă.

Star Trek: Kirk versus Gorn

Star Trek rămâne, fără echivoc, una dintre cele mai bune serii SF din istorie. Dar trebuie să recunoaştem că producţia, realizată în urmă cu aproximativ jumătate de secol, care, în mod evident, nu a beneficiat de tehnologia inteligentă în care se toarnă astăzi fenomenele SF, are lacunele ei.

Iată mai jos una dintre cele mai intense scene din seria originală, în care faimosul căpitan Kirk se află într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu o creatură extraterestră extrem de periculoasă, Şopârla de cauciuc. Scena, filmată parcă în „slow motion”, adică în reluare pe româneşte, dar mai ales tactica agresivă a celor doi dă impresia că toată faza este o stare de reverie a căpitanului Kirk. Dar nu, ea este cât se poate de reală…

Hannibal

Considerat o capodoperă a genului horror, terificul Hannibal a semănat groază printre mulţi amatorii însetaţi de acest gen în anii 90.

Cu „Tăcerea mieilor”, Ridley Scott realiza una dintre cele mai impresionante filme de groază din toate timpurile, succes pe care a încercat să îl fructifice prin Hannibal. Şi poate că a reuşit… sau nu. Pentru unii, scenele de maximă violenţă au fost de nesuportat, în timp ce pentru alţii au fost pur şi simplu ilare.
Poate că îţi mai aminteşti tot filmul, dar scena în care agentul Ray Liotta îşi mănâncă proprii creieri este memorabilă.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!