Cum să faci un pătuţ pentru animalul tău de companie, din haine vechi

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 17 iulie 2015, 12:09
Femeile deşteptăreţe ştiu că nimic nu trebuie aruncat şi că toate lucrurile vechi pot fi refolosite într-un mod inedit! Azi te învăţăm cum să faci un pătuţ pentru animalul tău de companie din hainele tale vechi, fie ele pulovere, jeanşi sau fuste...

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să strângi piesele vestimentare de care nu mai ai nevoie şi să te apuci să le tai în fâşii cât se poate de lungi, cu o lăţime de 2-3 centimetri. Când ai terminat de tăiat fâşiile de material, le poţi strânge în nişte ghemuri, pentru a-ţi fi mai uşor să lucrezi cu ele.

Ia câte trei fâşii de material şi începe să le împleteşti. Când o fâşie se termină, inserează una nouă, astfel încât împletitura să continue firesc, chiar dacă îţi mai rămân mici bucăţele de material ieşite în afara împletiturii. Practic, trebuie să împleteşti până când rămâi fără fâşii.

Următorul pas este să transformi împletitura din materiale, în pătuţ pentru animalul tău de companie. Formează o spirală imaginară din material, şi începe să coşi marginile împletiturii, pentru a obţine la final o formă de cerc. Când ai obţinut mărimea potrivită a bazei, continuă cu “pereţii”. Pentru această fază ar fi bine să ai o bucată de împletitură un pic mai groasă, dintr-un pulover de exemplu, pentru ca “pereţii” să stea ridicaţi. Dar dacă nu stau, poţi insera în împletitură nişte beţişoare subţiri din plastic, care să menţină “pereţii” pe verticală.

Şi gata! Căţelul sau pisicuţa ta se va bucura nespus de mult de noua căsuţă!

Foto: catel care doarme in patut/ Shutterstock

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!