Un om de afaceri olandez a construit o replică după Arca lui Noe și are un plan ambițios: „Poate că sună înfricoșător, însă eu cred tot ce scrie în Biblie”

De Ioana Tătaru, pe
Johan Huibers, un om de afaceri olandez, a cheltuit aproximativ 1,6 milioane de dolari pentru a-și construi o replică după Arca lui Noe, iar acum a dezvăluit ce planuri ambițioase are.

Nava are 2.500 de tone și cinci etaje

Johan Huibers a cheltuit o sumă impresionată pentru a realiza o replică după Arca lui Noe. Credincios, bărbatul a încercat să respecte măsurătorile din Geneza 6:15 („Să o faci astfel: lungimea ei să fie de trei sute de coți, lățimea – de cincizeci, iar înălțimea – de treizeci”). Nava are 2.500 de tone și cinci etaje, fiind mai mare decât un teren de fotbal, și poate transporta peste 5.000 de oameni. De asemenea, arca este dotată cu un centru de evenimente, un muzeu interactiv și pentru a fi cât mai aproape de povestea biblică, este decorată cu animale din lemn, precum gorile, foci, elefanți și crocodili.

Arca lui Noe

Construită în urmă cu șase ani, nava avea rolul inițial de a-l transporta pe milionarul Johan Huibers pe o distanță de aproximativ 8.000 de kilometri, prin Oceanul Atlantic, la Jocurile Paralimpice din Brazilia, din 2016. Acest plan a fost abandonat însă din cauza drumului care presupunea costuri uriașe, iar în timpul scurs de atunci, arca a devenit o atracție turistică în orășelul Dordrecht, la sud de Amsterdam.

Sursa: Adevarul.ro

Sursă foto: Shutterstock.com, Captura Video Daily Mail

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!