Care sunt beneficiile unui program de schimb de experiență pentru studenți

De Unica.ro, pe

Te întrebi cum ar fi să studiezi pentru câteva luni în altă țară? Sau dacă un schimb de experiență este alegerea potrivită pentru tine? Sigur… faptul că o să vorbești în altă limbă, toate documentele pe care ar trebui să le pregătești înainte de a pleca și gândul că o să fii la mii de kilometri de familie și de cei dragi sună puțin intimidant; dar, totodată, schimbul de experiență vine cu nenumărate oportunități și beneficii, care îți pot face CV-ul să iasă în evidență, oferind un plus în viitoarea ta carieră.

Text de Ioana Călin

Programul de schimb de experiență este o oportunitate excelentă, unde ai șansa să înveți despre alte culturi și obiceiuri, să încerci lucruri noi, să întâlnești și să te împrietenești cu oameni din jurul lumii  și să ai parte de o perspectivă diferită asupra mediului de predare-învățare. Timpul petrecut acolo te poate ajuta să-ți dezvolți personalitatea și să devii mai încrezător în tine și în ceea ce poți face.

Un astfel de program nu numai că oferă șansa de a vizita o țară nouă, ci te ajută să vezi concret cum este să faci parte dintr-o altă societate. Studiind și locuind acolo mai mult de câteva luni, vei ajunge să vezi cum trăiesc localnicii, vei trece dincolo de statutul de turist. Trăind într-o țară străină, vei deveni mai responsabil, mai independent și mai organizat, ajungând să-ți îmbogățești abilitățile de comunicare și creativitatea. Vei avea ocazia să-ți faci prieteni noi, să descoperi locuri noi și să te bucuri de mâncăruri tradiționale. Pentru că schimbul de experiență este mai mult decât o călătorie într-o altă țară… e o experiență de neuitat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro