Când ar putea românii să iasă din case? Răspunsul președintelui Societății Române de Microbiologie

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 12:56
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a răspuns la întrebarea pe care fiecare român o are pe buze: când vom putea ieși din case?

Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare”, a explicat Rafila la Digi 24.

De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie a anunțat că țara noastră va face parte dintr-un studiu internațional pentru testarea singurului medicament etiologic care este disponibil în prezent pentru tratarea cauzei coronavirusului.

„E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de față și unde există speranțe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA și noi o să fim parte a unui studiu internațional, în care mai sunt vreo 20 de țări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le știți foarte bine, antivirale utilizate în infecția HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament. Vor fi loturi de pacienți și scopul este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic și atunci, probabil, și compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție și pentru punere pe piață, într-un interval de câteva luni”, a explicat Alexandru Rafila.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!