Cum calmezi iritația după epilare cu aspirină

De Consuela Stratulat pe 21 aprilie 2015

Aspirina conține acid salicilic, o substanță care exfoliază pielea și o calmează, mai ales după epilare. Vezi cum să o folosești.

Iritațiile după epilare apar mai ales în zonele sensibile, precum cea inghinală sau axilară. Le poți calma acasă, cu aspirină.

Strivește una sau două aspirine și dizolvă-le într-o cană în care ai pus o pătrime apă. Mai departe, adaugă câteva picături de glicerină, astfel încât soluția să aibă o compoziție vâscoasă, care să nu se scurgă de pe piele. Înmoaie o dischetă demachiantă în tonicul obținut și aplică-l pe zona epilată – picioare, subraț, zona inghinală. Las-l să intre în piele, apoi folosește o cremă hidratantă, potrivit livestrong.com.

Acidul salicilic din aspirină este foarte bun pentru piele și se găsește în numeroase produse cosmetice. Înlătură celulele moarte ale pielii, eliberează porii și omoară bacteriile care atacă foliculul de păr. Astfel, reduce roșeața și inflamația. Înainte să folosești, însă, acest tratament, discută cu medicul de familie și asigură-te că nu ai alergie la această pastilă.

Sursa foto: Shutterstock.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"