O specialitate italienească pe care trebuie să o pregăteşti şi tu măcar o dată: reţetă de supă minestrone cu sos pesto.
► 3 linguri ulei de măsline ► 1 ceapă ► 2 morcovi ► 1 dovlecel mic ► 100 g ciuperci ► 1-2 roşii ► 2 linguri de fasole boabe ► 800 ml supă de legume ► 150 g paste ► 1 cub de condimente de supă Sos pesto: ► 1 crenguţă de pătrunjel ► 1 crenguţă de busuioc ► 4 linguri ulei de măsline ► 1 căţel de usturoi ► un vârf de sare ► 1 lingură miez de nucă ► 1 lingură parmezan ras ► busuioc pentru decor
► Sosul pesto: se spală pătrunjelul şi busuiocul şi se pun în blender. Se adaugă usturoiul tocat, sarea, nucile şi parmezanul, apoi se mixează. Se adaugă şi uleiul de măsline. Se amestecă bine, apoi se pune la rece. ► Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, 3 minute, după care se pun şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă supa de legume şi se fierbe puţin. ► Se spală dovlecelul, ciupercile şi roşiile. Dovlecelul se taie felii, ciupercile în opt şi roşiile bucăţele Se pun în supă, alături de fasole. Se pune şi cubul de supă. ► Se fierb pastele şi se pun în supă înainte de servire. Se presară parmezan şi se decorează cu busuioc.