Dacă nu ştii ce să găteşti pentru cină, încearcă un fel uşor şi gustos: supa-cremă de mazăre! Ingrediente
► 300 g boabe fasole verde
►350 g mazăre proaspătă
►2-3 morcovi
►o țelină
►o rădăcină pătrunjel
►2 legături ceapă
►2 linguri făină albă
►1-2 lingurițe ulei de floarea-soarelui
►sare
►piper alb măcinat Preparare:
1. Se curăță rădăcinoasele și se fierb în apă cu o linguriță de sare și uleiul de măsline.
2. Separat, se fierb boabele de fasole şi de mazăre.
3. Rădăcinoasele fierte se scurg de zeamă și se pun într-un bol. Se adaugă şi jumătate din cantitatea de mazăre și fasole fierte și se pasează.
4. Se cerne făina și se încorporează în piureul de legume. Se condimentează cu sare și piper și, la final, se adaugă zeama în care au fiert legumele. Supa-cremă se ornează cu mazăre, fasole și ceapă verde tocată.