Supă crema de ceapă cu parmezan

De Unica.ro pe

Pentru că serile sunt încă friguroase, la cină e întodeauna binevenita o supă. Îţi propunem să testezi supa cremă de ceapă.
Supa cremă de ceapă se înscrie în categoria delicateselor şi a luat naştere în bucătaria franţuzească.

Este uşor de preparat, şi chiar dacă nu îţi place în mod deosebit ceapa, cu siguranţă acestă supă cremă te va cuceri. Deşi aparent este o banală supă cremă, modul în care este „accesorizată” îi dă tot farmecul şi gustul.

Ingrediente:

2 cepe de mari
O cană de lapte
Pastă de roşii
O lingură de făină (de preferat făină de orez)
Piper
Sare
Busuioc
Ulei
Vin alb sec (opţional)
Pâine prăjită
Parmezan ras

Mod de preparare:

Ceapa tăiată fin se aşează peste uleiul încins. Se toarnă o jumătate de ceaşcă de apă şi se adaugă condimetele: sare, piper, busuioc. Ceapa se lasă pe foc, până ce începe să capete o culoare aurie. Apoi focul trebuie redus, iar peste ceapa se adaugă sosul de roşii şi vinul alb. După ce ceapa a fiert suficient, se toarnă aproximativ un litru de apă, în care trebuie dizolvată făina.

Laptele uşor încălzit, se toarnă când supa este aproape gata. Pentru ca supa cremă de ceapă să fie mai gustoasă, puteţi adăuga şi o lingură de smântână.

Supa cremă se toarnă în bolurile în care va fi servită, iar deasupra puneţi feliile de pâine prăjită. Acoperiţi astfel pâinea şi supa cu parmezan ras sau tăiat în felii mai mari. După aceea bolurile se introduc la cuptor până când parmezanul se topeşte şi deasupra se formează o crustă crocantă.

Timp de preparare : 40 minute
Buget estimativ : 30 de ron
Calorii: 300/porţie

Poftă bună!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro