Somon Teriyaki

De Unica.ro pe

Sosul Teriyaki este ideal pentru marinat peştele, în special pentru că înlătură mirosul. Somonul Teriyaki este o metodă simplă şi foarte sănătoasă de a găti acest tip de peşte.
Somonul făcut la grătar este stropit de câteva ori cu sosul Teriyaki şi …voila! Mâncarea este gata!

Se recomandă servirea acestui somon cu tăiţei japonezi sau cu orez.
Tăiţeii soba sunt făcuţi din hrişcă şi, conform tradiţiei sunt serviţi în coşuleţe de bambus cunoscute sub denumirea de zaru. Tăiţeii soba se găsesc în supermarketurile cu specific Asiatic. De obicei sunt servişi cu o supă numită mentsuyu şi câteva feluri de topping.

Ingrediente:

4 bucăţi de file de somon
Sare de mare
Pentru sosul Teriyaki
150 de ml de sos de soia
150 ml de mirin
50 ml de sake
50 gr zahar

Mod de preparare:

Adaugă ingredientele pentru sosul Teriyaki într-o tigaie şi lăsaţi-le la foc mediu, amestecând constant până încep să fiarbă. Reduceţi intensitatea focului şi lăsaţi-l să scadă timp de 15-20 minute, până lichidul s-a redus la o treime şi este dens. Continuaţi să amestecaţi până când este gata.

Încălziţi grătarul în prealabil la temperatură mare şi căptuşiţi-l cu folie de aluminiu.

Stropiţi bucăţile de peşte cu ulei vegetal şi săraţi-le. Puneţi-le pe grătar cu exteriorul în jos şi lăsaţi-le 5 minute. Întoarceţi peştele şi mai lăsaţi-l 3 minute. Adăgaţi sos Teriyaki pe fiecare file şi mai lăsaţi-l 1 minut la grătar. Repetaţi acest process de câteva ori.

Tăiţeii soba

Ingrediente

400 gr se tăiţei soba
2 căni de mentsuyu (căutaţi de asemenea şi „Supă Udon cu Tăiţei” în supermarket)
Paste wasabi şi ceapă verde tocată pentru topping

Mod de preparare:

Într-o oală mare plină cu apă care fierbe, adăugaţi tăiţeii soba. Amestecaţi încet cu beţişoare chinezeşti. Reduceţi intensitatea focului la mediu. Fierbeţi tăiţeii cât timp vă este indicat pe instrucţiunile de pe pachet. Scurgeţi tăiţeii şi puneţii sub jet de apă rece. Scurgeţi din nou. Pentru a servi, puneţi o porţie de tăiţei pe farfurie sau într-un zaru. Serviţi supa mentsuyu în căni mici şi cu paste wasabi alături.

Sugestii:

Puteţi servi tăiţei soba şi cu ceapă verde tocată mărunt alături.

Sursa: How to make Soba Noodles  şi Salmon Teriyaki

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro