Sarmale ardeleneşti

De Libertatea pentru femei pe

> timp de  preparare: 140 minute
> timp de coacere: 30 minute
Ingrediente (pentru 4 porţii):
► 400 g carne tocată de porc
► 200 g carne tocată de vită
► 4 felii de şunculiţă afumată
► o ceapă
► o lingură ulei
► o ceaşcă cu orez 
► 200 ml suc de roşii
► sare
► piper proaspăt măcinat
► câteva boabe de piper
► mărar proaspăt sau uscat
► cimbru (opţional)
► o cană de zeamă de varză
► 14-15 foi de varză murată
► ardei iute sau boia de ardei
1. Se amestecă toată carnea tocată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sare şi piper. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare. 
2. Varza murată se spală de câteva ori în apă rece şi se lasă la scurs. Se iau apoi câte două foi de varză şi se umplu cu compoziţia de carne, astfel încât să se obţină sarmale mari, care se servesc câte una la fiecare porţie. Se aşază  într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Se presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru şi boabele de piper, apoi se toarnă zeamă de varză îndoită cu apă fierbinte cât să acopere sarmalele.
3. Se pun la foc mjlociu, iar după primele clocote se reduce focul la minim şi se lasă să fiarbă aproximativ două ore. Se pot pune şi la cuptor o jumătate de oră. Se servesc fierbinţi cu ardei iute sau boia de ardei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro