Saramură oltenească de pui, rețeta lui Horia Vârlan

De Raluca Vițu, pe

Este un fel de mâncare delicios, adorat de întreaga familie și foarte, foarte ușor de preparat. Saramură oltenească de pui, după rețeta celebrului și îndrăgitul bucătar Horia Vârlan, este atât de gustoasă încât vă veți dori să o gătiți în fiecare zi. Dacă nu ne credeți, vă invităm să o încercați personal. Noi am ales varianta pentru casa și am fript puiul într-o tigaie grill, pe aragaz. Dar dacă aveți acces la un grătar, în curte, puteți profita din plin de el pentru prăjrea cărnii.

Saramură oltenească de pui – rețeta lui Horia Vârlan

Ingrediente:

  • Un pui mare
  • O căpățână de usturoi
  • O lingură ulei
  • 2-3 ardei grași
  • 2 ardei iuți
  • O cană bulion de roșii
  • O lingură leuștean tocat
  • O lungură pătrunjel tăiat
  • Un fir de cimbru
  • O lingură sare

Citeşte şi: Secretul rețetei clasice de pizza, dezvăluit de un bucătar italian. Care-i cea mai bună făină pentru blatul perfect

Mod de preparare:

Puiul se taie în patru, fiecare bucată să conțină un sfert de piept și o pulpă sau o aripă. Tigaia grill se pune la incins pe aragaz. Bucățile de pui se ung cu un baiț făcut din ulei, cimbru și 2-3 căței de usturoi pisați cu sare. Puiul se pune la fript, așezându-l pe grătar cu partea cu piele. Cât puiul se frige, roșiile și ardeii se taie feliuțe subțiri, iar usturoiul se curăță și se pisează. Se pun legumele la fiert, pentru 5-6 minute, într-o oală, cu bulionul, sarea și două căni de apă. Când puiul este bine făcut, se pune într-o cratiță, se toarnă saramura peste el, se presară verdeața și se lasă 8-10 minute, să clototească. Se servește fierbinte cu mămăliguță.

Poftă bună!

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro