Salată de somon

De Unica.ro, pe

Mulţi sunteţi familiarizaţi deja cu faptul că somonul este bogat în proteine şi Omega 3 şi recomandat pentru un stil de viaţă sănătos şi diete. Din acest motiv, acest fel…
de peşte este recomandat înaintea altora. Există mai multe feluri de a prepara somonul, afumat, tăiat în felii subţiri sau proaspăt, preparat pe plită cu puţin ulei, dar indiferent de modul de preparare, reţetele cu somon sunt nişte delicii ale bucătăriei, foarte gustoase şi sănătoase.

Astăzi ne vom opri asupra unui mod de preparare simplu şi sănătos: salata de somon.

Ingrediente:

–    500 de grame de file de somon fără piele şi fără oase.
–    250 grame de amestec de salată
–    100 de grame de brânză de capră proaspătă, fărâmiţaţă
–    Â¼ cană de seminţe de pin
–    Â¼ cană de ceapă verde tocată mărunt
–    3 linguri de zahăr brun
–    1 lingură de chimion uscat
–    1 linguriţă de praf de chilli
–    Â¾ linguriţă de sare
–    Â¾ linguriţă de piper negru
–    Sos vinaigrette cu roşii

Mod de preparare:

Tăiaţi somonul în patru bucăţi egale, spălaţi-le bine şi uscaţi-le cu un prosop de bucătări.

Într-un castron, amestecaţi zahărul brun, praful de chilli, chimionul şi o linguriţă de piper şi una de sare. Puneţi bucăţile de somon în castron şi ungeţi-le cu amestecul obţinut. Acoperiţi cu o folie de plastic şi lăsaţi-le la frigider pentru cel puţin 30 minute şi cel mult patru ore.

Puneţi apoi bucăţile de somon pe grătar. Gătiţi somonul întorcându-l din timp în timp. Puteţi folosi un termometru ca să vedeţi dacă este bine preparat. Băgaţi termometrul în cea mai groasă parte a bucăţii de somon. În mod normal ar trebui să fie gata în aproximativ 6-9 minute. După acest interval temperatura indicată de termometru ar trebui să fie de 60 grade Celsius.

Împărţiţi mixul de salată în patru porţii egale şi puneţi-le pe farfurii. Peste acestea puneţi câte o bucată de somon. Stropiţi cu sos vinaingrette şi presăraţi brânza de capră, seminţele de pin şi ceapa verde înainte de a servi.  

Sursa: Salmon Salad

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!