Ruladă cu morcovi şi ţelină

De Unica.ro pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 90 minute

Ingrediente (pentru 4 porţii)

â–º4 felii de carne de vită, pulpă (800 g)
â–º3 – 4 linguri ulei
â–º300 g telină
â–º300 g morcovi
â–º1 păstârnac
â–ºo ceapă
â–ºsare
â–ºpiper
â–º2 linguriţe muştar
â–º2 cătei de usturoi

1. Morcovul, păstârnacul, ceapa şi ţelina se curâţâ, se spalâ şi se pun la fiert într-un litru de apâ, cu puţină sare.
Carnea se spală, se usucă, se taie şi se bate uşor ca pentru şniţel. Se condimentează cu sare şi piper pe ambele feţe. Se lasă la rece 15 minute.

2. Morcovul şi ţelina fierte se scot din supă, se lasă la scurs şi se taie pe lung, în fâşii. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

3. Bucăţile de carne se ung cu muştar, apoi se umplu cu morcov şi ţelină. Se presară usturoiul tocat, se rulează şi se prind cu aţă să nu se desfacă. Se ung cu ulei şi se pun într-o tavă. Se toarnă 300 – 400 ml supă de legume şi se pune la cuptor 60 – 70 de minute. Se taie aţele şi se mai lasă la copt 15 – 20 minute. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă. Se servesc cu garnitură de legume.

MICUL TĂU SECRET CULINAR POATE FI…

…RULADELE PERFECTE. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se scot din cuptor pentru a desface sau tă ia aţele cu care au fost legate. Se stropesc apoi cu sosul din tavă şi se pun din nou la copt.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro