Dacă te-ai săturat de plăcintă cu mere şi vrei să găteşti ceva sănătos şi diferit, de ce nu o tartă cu kiwi şi nucă de cocos? Dacă este şi raw, cu atât mai bine, deoarece aroma va fi mai puternică şi substanţele nutritive vor rămâne intacte. Iată cum să faci o tartă de kiwi şi cocos fărăr foc. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale râşnite fin
1 lingură nucă de cocos deshidratată şi râşnită fin
4 curmale mari
2 linguri sirop de agave
1 linguriţă esenţă de vanilie
Amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un blender şi amestecaţi până obţineţi o pastă moale, lipicioasă şi aromată. Presaţi într-o formă de tartă şi daţi deoparte sau la frigider până este gata crema.
Ingrediente cremă:
3 ceşti alune caju
½ ceaşcă ulei de cocos
½ ceaşcă sirop de agave
3 ceşti pulpă de kiwi pasată
3 linguri pulpă de nucă de cocos răzuită
¼ ceaşcă apă
Amestecaţi alunele, siropul de agave, pulpa de la kiwi, nuca de cocos şi apa într-un blender. Adăugaţi uleiul de cocos şi amestecaţi din nou, până obţineţi o pastă fină şi omogenă.
Turnaţi crema peste crustă şi presăraţi nucă de cocos rasă deasupra, după gust. Daţi la congelator câteva ore, până se întăreşte. Se poate păstra la frigider până la servire.
Puteţi decora cu felii de kiwi sau fructe de pădure, după gust. Poftă bună!
Foto: Facebook