Reţete raw: Prăjitură hawaiană cu nucă de cocos şi ananas fără foc

De Diana Zagrean pe

O reţetă de desert rapid, delicios şi sănătos, care nu necesită coacere sau fierbere. Prăjitura este cu atât mai bună cu cât folosiţi fructe proaspete şi ingrediente naturale. Iată cum să faceţi o prăjitură hawaiană cu nucă de cocos şi ananas fără foc.
Ingrediente crustă:
2 ceşti nuci pecan
1 ceaşcă curmale fără sâmburi
½ linguriţă de scorţişoară pudră
Amestecaţi într-un robot de bucătărie sau blender nucile cu bucăţile de curmale şi scorţişoara. Presaţi într-o formă de tort sau de tartă şi daţi la rece.

Ingrediente cremă de ananas şi nucă de cocos:
2 ceşti pulpă de ananas proaspăt pasat
1 ceaşcă pulpă de nucă de cocos pasată mărunt în blender
2 ceşti alune caju
1 linguriţă zeamă de lime
2 linguri de ulei de cocos
Un praf de sare de Himalaya
3 linguriţe sirop de agave sau miere
Esenţă de vanilie sau conţinutul unei păstăi
Râşniţi alunele caju foarte fin. Amestecaţi celelalte ingrediente, mai puţin uleiul de cocos într-un blender şi procesaţi până obţineţi o pastă foarte fină şi cremoasă. Adăugaţi şi uleiul de cocos şi mai amestecaţi foarte puţin. Turnaţi peste crusta din frigider şi lăsaţi la rece.Ornaţi cu nucă de cocos deshidratată sub formă de fulgi sau rasă fin şi ţineţi la rece până la servire.

Poftă bună!
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț