O reţetă complexă, dar care merită efortul şi timpul printr-o aromă incredibilă şi o consistenţă delicioasă. Iată cum să faci o plăcintă cu caise şi levănţică fără foc. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale înmuiate peste noapte
½ ceaşcă alune caju, înmuiate timp de cel puţin 4 ore
¼ ceaşcă fulgi de nucă de cocos
½ – 1 ceaşcă curmale fără sâmburi (în funcţie de cum se leagă aluatul, puteţi pune mai multe curmale)
1 linguriţă extract raw de vanilie
Un praf de sare de Himalaya sau sare de mare
Amestecaţi ingredientele într-un blender până la omogenizare. Presaţi aluatul într-o formă de tartă şi ridicaţi aluatul pe pereţi cam 2-3 centimetri pe marginile vasului. Ingrediente cremă de vanilie:
2 ceşti alune caju înmuiate timp de 4 ore
½ ceaşcă pulpă de nucă de cocos
½ ceaşcă lapte de migdale
Seminţele de la o păstaie de vanilie
½ ceaşcă sirop de agave
½ ceaşcă ulei de cocos
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender şi procesaţi până obţineţi o cremă fină. Umpleţi crusta şi daţi la congelator 1 oră. După ce crema s-a întărit, puteţi orna plăcinta cu feliile de caise şi glazura.
Ingrediente caise cu levănţică şi miere:
5-6 caise coapte, tăiate în felii subţiri
1 linguriţă flori de levănţică uscate
¼ ceaşcă miere de albine
Amestecaţi levănţica şi mierea într-un vas. Înmuiaţi feliile de caisă în mierea uşor încălzită în deshidrator şi lăsaţi-le să se usuce. Ingrediente glazură de miere şi portocale:
½ ceaşcă suc proaspăt de portocale
¼ ceaşcă alge roşii (Irish moss) înmuiate în apă purificată cel puţin 10 minute
1 lingură de miere sau sirop de agave
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender până la omogenizare. Turnaţi peste fructe şi tartă şi daţi la frigider până se întăreşte.