Reţete raw: Panna Cotta cu coacăze negre fără foc

De Diana Zagrean pe

Această budincă italiană delicioasă merge foarte bine în zilele toride din acest sfârşit de vară. Este răcoritoare şi foarte aromată, dar şi uşoară şi plină de vitamine şi antioxidanţi naturali. Iată cum să faci o panna cotta cu coacăze negre fără foc.
Ingrediente:
2 ceşti lapte de migdale
½ ceaşcă pulpă de nucă de cocos
½ ceaşcă alge Irish moss înmuiate în apă caldă circa 10 minute
½ ceaşcă curmale fără sâmburi tocate
1/3 ceaşcă sirop de agave sau arţar
Seminţele de la 2 păstăi de vanilie sau 2 linguriţe extract raw de vanilie
Un praf de sare
2 linguri lecitină de floarea soarelui
½ ceaşcă ulei de cocos
2 ceşti coacăze negre sau alte fructe de pădure, la alegere
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, la viteză mare, în afară de uleiul de cocos şi de jumătate din fructe. La final, adăugaţi uleiul de cocos şi mai amestecaţi puţin, până la emulsificare.
Ungeţi fundul formelor alese (cele pentru briose, din silicon sunt recomandate) cu sirop de agave sau arţar.
Turnaţi puţină cremă, adăugaţi un strat de fructe întregi şi acoperiţi cu un alt strat de cremă.
Daţi la rece pentru 6-8 ore, sau până se întăresc bine.
Serviţi cu fructe proaspete alături, piure de fructe îndulcit uşor sau cu câteva bucăţi de ciocolată raw alături.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț