DESERT de POST: Prăjitură cu dulceaţă de căpşuni

De Diana Zagrean pe

Deşi sezonul căpşunilor proaspete a trecut de mult, ba chiar am intrat în Postul Crăciunului, un desert ne-ar putea ajuta să ne amintim de primăvară. Iată reţeta pentru o prăjitură cu dulceaţă de căpşuni de post.
Ingrediente:
1 borcan (400 grame) cu dulceaţă sau gem de căpşuni
200 ml apă
10 linguri (200 grame) zahăr
Zahăr vanilat sau esenţă de vanilie
10 linguri (200 ml) ulei
500 grame făină
1 praf de copt
1 praf sare
Stafide, nucă de cocos (opţional)
Mod de preparare:
Se amestecă făina într-un castron mare cu praful de copt. Adăugaţi ulei, apă şi zahăr. După ce s-a omogenizat compoziţia, adăugaţi zahărul vanilat/ esenţa de vanilie şi un praf de sare.
Ungeţi o tavă pentru prăjituri sau o formă de tarte cu ulei şi tapetaţi cu făină. Turnaţi jumătate din compoziţia pentru prăjitura de post în tavă şi adăugaţi un strat de dulceaţă de căpşuni. Puteţi adăuga şi stafide sau nucă de cocos, dacă doriţi, după gust.
Acoperiţi prăjitura cu un al doilea strat de aluat şi daţi la cuptor la 180 de grade (mediu), timp de circa 45 de minute. Scoateţi prăjitura de post cu dulceaţă din cuptor şi lăsaţi compoziţia să se răcească. Tăiaţi felii şi pudraţi cu zahăr sau presăraţi zahăr vanilat.

Poftă bună!
 

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge