Bucătăria raw vegană este tot mai apreciată la noi în ţară şi Paştele nu trebuie să însemne pentru adepţii acestui stil de viaţă un chin şi mese sărăcăcioase. Iată un meniu complet raw pentru Paşte cu drob, pască şi alte bunătăţi tradiţionale, într-o variantă nouă.
APERITIVE RAW: DROB
Ingrediente înveliş crocant (prapor vegetal):
1 kg pulpă de dovleac 500 grame roşii 2 ceşti apă 1 lingură pastă de ardei 1 linguriţă piper negru ¼ ceaşcă coriandru tocat ¾ ceaşcă seminţe de in
Amestecaţi toate ingredientele pasate / tocate bine într-un blender şi procesaţi până obţineţi o pastă groasă.
Întindeţi pasta pe foi şi lăsaţi la deshidratat, până aveţi nişte lipii de dovleac şi seminţe. Ingrediente umplutură drob: 500 grame ciuperci 3 morcovi mari tăiaţi fâşii 1 castravete Fabio tăiat fâşii Pătrunjel tocat 2 căţei usturoi 2 avocado Busuioc verde tocat Ulei de măsline presat la rece
Preparaţi o pastă pesto din avocado, verdeaţă şi usturoi. Adăugaţi ciupercile tăiate cubuleţe. Puneţi în fiecare foaie fâşii din legumele mari şi ciuperci şi turnaţi câte puţin pesto. Rulaţi foile de dovleac şi seminţe şi serviţi felii drobul. Încearcă şi reţeta noastră de Gustări delicioase cu morcovi, ardei gras şi brânză de migdale fără foc
Fel principal raw: Sarmăluţe în foi de varză fără foc
Ingrediente: 4 foi de varză mari şi cu nervuri mai subţiri 1 ardei gras roşu (sau kapia, dacă este ecologic) 1 avocado ½ ceaşcă germeni de lucernă ½ lămâie verde (lime) 1 ceaşcă nuci (preferabil pecan, dar merg şi nuci româneşti) 1 lingură sos de soia 2 căţei de usturoi pisaţi ½ linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin Modul de preparare îl găsiţi în articolul: Reţete raw: Sărmăluţe în foi de varză fără foc Citeşte mai departe, pe pagina următoare şi află cum să prepari coşuleţe cu ouă de Paşte din cocos cu cremă de căpşuni şi pască raw!
DESERT RAW: Coşuleţe cu ouă de Paşte şi cremă de căpşuni
Ingrediente:
1 ceaşcă pastă de migdale 2 linguriţe coajă de lămâie verde 2 linguriţe zeamă de lămâie verde Un praf sare de mare 1 ceaşcă sirop de agave Câteva frunze de spanac 2 ceşti cocos răzuit fin Ingrediente ouă de Paşte cu căpşuni:
1 ceaşcă alune caju înmuiate peste noapte 2 linguriţe zeamă de lămâie verde 2 linguri sirop de agave Un praf de sare de mare Esenţă de vanilie raw 2 linguri unt de cocos topit Câteva căpşuni ecologice Mod de preparare coşuleţe dulci de Paşte:
Amestecaţi într-un blender pasta de migdale, coaja de lime şi sarea, adăugaţi siropul de agave şi spanacul. Adăugaţi nuca de cocos şi formaţi cu mâna coşuleţe din pasta obţinută. Lăsaţi la deshidratat circa 12 ore sau până se întăresc destul cât să stea ferme.
Pentru ouăle de Paşte cu căpşuni, amestecaţi toate ingredientele, fără ulei de cocos şi fructe, într-un blender. Adăugaţi, treptat şi uleiul de cocos şi căpşunile. Daţi la congelator circa 30 de minute apoi folosiţi o pungă sau un dispozitiv de şpriţat şi formaţi ouăle în coşuleţe. Păstraţi la frigider. Citeşte mai departe, pe pagina următoare şi află cum să prepari o delicioasă pască raw pentru Paştele de anul acesta.
Ingrediente:
120g făină de caju sau de migdale 80g făină de floarea-soarelui 2 curmale esenţă de vanilie raw Sirop de agave după gust ½ ceaşcă apă Ingrediente umplutură pască raw:
100g caju ½ ceaşcă sirop de agave 70 grame stafide 2 linguriţe coajă de lămâie 70 grame coajă de portocală confiată sau deshidratată 50g unt de cacao ½ linguriță de turmeric sau şofran 100g nucă de cocos uscată, răzuită fin Mod de preparare pască raw:
Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat într-un blender, până obţineţi o pastă elastică şi groasă. Presaţi aluatul într-o formă de tort, cu marginile ridicate.
Amestecaţi toate ingredientele pentru umplutură, mai puţin stafidele şi coaja de portocală, până obţineţi un lichid gros ca smântâna. Adăugaţi nucă de cocos răzuită până obţineţi o pastă groasă. Adăugaţi stafidele şi coaja de portocală şi potriviţi cantitatea de sirop de agave.
Umpleţi forma din aluat şi ornaţi cu stafide, frunze de mentă, coajă de portocală confiată în casă sau capsuni.