Reţetă: Supă rece de sparanghel

De Lumea Femeilor pe

Încearcă, o să te simţi minunat!
Un fel de mâncare uşor de făcut, uşor de mâncat, uşor de digerat.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE

► 1 kg sparanghel curăţat (cu partea lemnoasă îndepărtată)
► 3 linguri ulei de măsline
► 4 cepe mari, tocate mărunt
► 200 g praz, spălat şi tocat mărunt
► sare ► piper ► pătrunjel proaspăt

► Se taie vârfurile sparanghelului şi se păstrează. Se taie fiecare în mai multe bucăţi, de cca 2,5 cm lungime. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte 2-3 minute, la foc mic. Se pune şi prazul şi se mai căleşte cam 10 minute.
► Se pun bucăţile de sparanghel, se adaugă 900 ml de apă şi se asezonează cu sare şi piper. Se dă în fiert şi se lasă pe foc 10 minute, fără capac.
► Se lasă să se răcească. Se toarnă în blender şi se amestecă până când devine fluid. Se pune în castroane şi se lasă să se răcească complet.
► Se pun vârfurile de sparanghel într-o oală şi se fierb 2-3 minute, până se înmoaie. Se scurg. Se adaugă în supă şi se dă la frigider câteva ore. Înainte de servire, se diluează supa cu apă rece Se serveşte cu pătrunjel deasupra.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro