O reţetă simplă de Pui Pad Thai

De Unica.ro, pe

Cele mai multe dintre reţetele Pad Thai sunt făcute cu pui, creveţi, porc sau vită. Adevărul este că, indiferent de tipul de carne pe care îl alegeţi, reţete în sine tot simplă rămâne.
Pad Thai este unul dintre felurile tradiţionale de mâncare din Thailanda. Legenda spune că reţeta a fost adusă în capitala Thailandei de vechii negustori vietnamezi, intr-un moment in care din cauza declinului economic conducerea ţării a suplimentat producţia de tăiţei de orez (principalul ingredient al acestei reţete) pentru a putea crea locuri de muncă şi pentru a putea exporta produsele, scrie PadThaiRecipe.org.

Secretul unei reţete Thai reuşită este, însă, combinaţia corectă de ingrediente. Dacă schimbi unul dintre ele, eşti obligat practic să le schimbi şi pe celelalte pentru a menţine echilibrul corect.

Dacă, însă, ţi-e poftă de pui astăzi, atunci îţi recomandăm această reţetă de mai jos.

Ingrediente:

–    150 de grame de tăiţei de orez uscaţi
–    1/8 dintr-o cană de suc de lămâie verde
–    1/8 dintr-o cană de zahăr brun
–    Â½ de lingură de ulei
–    1 cană şi jumătatede bucăţi de pui marinate şi prăjite
–    3/8 dintr-o cană de apă caldă
–    1/8 dintr-o cană de sos de peşte
–    1 căţel şi jumătate de usturoi, tăiat mărunt
–    1/8 cana cu muguri de fasole
–    1/8 cana de coriandru
–    1/8 cana alune şi ceapă verde mărunţite pentru ornat

Mod de preparare:

Fierbeţi apă într-o oală mare şi puneţi tăiţeii în ea timp de 20 de minute până se înmoaie, dar nu îi lăsaţi prea mult. Scurgeţi tăiţeii, treceţii printr-un jet de apă rece si lăsaţi-i deoparte.

Într-un castron amestecaţi apa, sosul de peşte, sucul de lămâie şi zahărul şi amestecaţi bine până ce acesta din urmă se dizolvă complet.

Adăugaţi uleiul într-o tigaie la foc mare. Puneţi puiul şi usturoiul în tigaie şi prăjiţi-l timp de două minute. Puneţi apoi tăiţeii şi amestecul cu sosul de peşte. Lăsaţi pe foc timp de 3 miute până când tăiţeii sunt complet acoperiţi de sos.
Adăugaţi şi mugurii de fasole şi coriandrul în tigaie. Amestecaţi încet şi constant până ce tăiţeii sunt bine făcuţi. Ar trebui să dureze aproximativ trei minute.
Se serveşte fierbinte cu alune şi ceapă verde.

Sugestii:

Puteţi, de asemenea, folosi pui marinat, tăiat în bucăţele foarte mici şi prăjit. Dacă nu sunteţi amatori de carne de pui, încercaţi cu creveţi.

Sursa: Simple Pad Thai Chicken Recipe

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!