A început postul Paștelui și nu mai știi deja ce să pregătești de mâncare. Îți venim în ajutor cu o rețetă simplă și interesantă, bună chiar și pentru o seară în care ai musafiri.
Se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeţi. Nu se rad, se spală numai şi se rumenesc într-o cratiţă cu puţin ulei. Separat se prăjeşte uşor de asemenea în ulei arpagicul, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie. Se pune arpagicul în aceeaşi cratiţă cu dovleceii, se adaugă puţină apă, verdeaţă tocată şi se potriveşte de sare. Se dau la cuptor şi când sunt gata se servesc după ce s-au mai răcorit.
Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Descoperă peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și învățături ale sfinților, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare începând de luni, 26 februarie 2018, cu numai 17 lei.
Dacă dorești ceva dulce, dar de post, avem aici o rețetă de chec de post!