Rețeta de pită umplută îi aparține bucătarului Nenad Gladic, alias Lepi Brka (Serbia). Chef Gladic a gătit pe vase de croazieră de lux și a experimentat gastronomii exotice, din Alaska și până în Brazilia. Este autorul cărții “Gastronomad” și redactor-șef al unei reviste de rețete pentru copii. El a gătit această rețetă pentru show-ul culinar “Cea mai bună cină de Crăciun”, difuzat de TLC miercurea, de la ora 21:00, și care se va relua integral pe Discovery Channel, în data de 24 decembrie, de la ora 20:00.
Chef Nenad Gladic gătind pentru show-ul TV Best Christmas Dinner, TV Show, filmat la București
Emisiunea a fost filmată în România, iar în show mai apar bucătari din Ungaria, Bulgaria și România, care pregătesc, la rândul lor, rețete tradiționale de Crăciun din țările lor. Din România, a participat Chef Foa (Florin Scripcă). El a pregătit un cotlet de porc și sarmale, a căror delicioasă rețetă o poți descoperi aici.
Rețeta de sarmale a lui Chef Foa
Pita saviača sârbească, cu 3 feluri de umplutură
Pită tradițională sârbească, cu trei feluri de umplutură
Pentru aluat:
Pentru umpluturi:
Umplutura cu brânză
Umplutura cu carne tocată şi cartof
Umplutura cu mere şi fructe uscate
Mod de preparare:
Umplutura cu brânză (timp de pregătire: 5 min)
Umplutura cu carne tocată (timp de pregătire: 10 min)
Umplutura cu mere (timp de pregătire: 2-5 min)
Fiecare bucată de aluat se întinde pentru început cu mâna, apoi se întinde cu grijă, pe o faţă de masă din bumbac, în toate direcţiile, până când foaia rămâne subţire ca hârtia.
Foto: Florin Ștețcu, pentru TLC
Citește și:
Rețete de prăjituri de Crăciun. Vezi ce desert să pregătești familiei.
Pilaful sârbesc, o idee bună pentru ultima săptămână de post
Află cât de bine te potrivești cu partenerul tău!