Oul Curry poate fi servit cu orez basmati. Oul Curry este una dintre cele mai simple şi gustoase reţete indiene. Ouăle fierte tare sunt apoi puse pe foc într-un…
sos condimentat şi garnisite cu garam masala.
Ouăle sunt gătite în sosul curry pentru a absorbi aromele specific. Nu există o regulă care spune că nu pot fi folosite şi ouă moi, nici măcar indieni nu respect cu stricteţe acest aspect. Depinzând şi de regiune, ingredientele de bază pentru sosul curry diferă la rândul lor.
În sudul Indiei, de pildă, este esenţial să se folosească nuca de cocos. În nord, curry-ul este făcut de obicei cu ceapă, ghimbir, usturoi, roşii sau iaurt. Indiferent de ce alegeţi, vă recomandăm să îl serviţi cu pâine indiană (chapatti)
– 6 ouă fierte tare, decojite şi tăiate în jumătate
– 2 linguri de ulei
– 2 cepe medii, tăiate mărunt
– 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
– 2 linguriţe de rădăcină de ghimbir pisat mărunt
– 2 linguriţe de coriandru uscat
– 2 linguriţe chimion uscat
– 1 linguriţă de şofran uscat
– ½ linguriţă de chilli roşu uscat
– 2 roşii, tăiate cubuleţe
– sare
– ½ cană de apă fierbinte
– ½ linguriţă de garam masala
Mod de preparare:
Încingeţi uleiul într-o tigaie. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi căliţi-le până devin aurii. Adăugaţi coriandrul, chimionul, şofranul şi chilli şi mai lăsaţi câteva secunde pe foc. Puneţi deasupra şi roşiile şi amestecaţi la foc mediu până se înmoaie roşiile. Turnaţi apa fierbinte, acoperiţi şi lăsaţi să scadă până sosul se îngroaşă. Adăugaţi garam masala şi ouăle secţionate şi încălziţi-le înainte de a le servi.