Hasmaţuchi sau pătrunjelul creţ

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 13 mai 2021, 16:37

Hasmaţuchi este foarte aromat şi util în bucătărie! Vezi mai multe detalii despre el.
– Este o plantă asemănătoare pătrunjelului, care se întâlneşte sub mai multe denumiri: asmaţui, asmaţuchi sau pătrunjel franţuzesc.

– Frunzele şi lăstarii se recoltează eşalonat, pe măsură ce creşte planta. Florile se culeg atunci când planta a ajuns la maturitate, când poate să aibă o înălţime de 50-70 cm, în perioada mai-iunie.

– Florile şi frunzele sunt plăcut aromate, motiv pentru care se folosesc în bucătărie drept condiment. Proaspete, bine spălate şi tocate mărunt se adaugă la supe, salate, garnituri de legume, sosuri şi unele mâncăruri gătite.

– Frunzele conţin ulei eteric 0,03%, substanţe amare, vitaminele B, vitamina C şi multe săruri minerale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!