DESERT DE POST: Prăjitură cu miere, nucă şi glazură

De Diana Zagrean pe

Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron şi omogenizaţi cu mixerul sau într-un blender.
Încingeţi cuptorul la 180 de grade (mediu, sau treapta 3)
Tapetaţi o tavă unsă cu ulei cu făină. Dacă folosiţi o formă de guguluf din silicon, această etapă nu mai este necesară.
Turnaţi aluatul în tava tapetată, respectiv în forma de guguluf şi daţi copt circa 30-40 minute.

Pregătiţi glazura cât timp prăjitura se coace. Stoarceţi lămâile curăţate de coajă.
Puneţi zahărul, vanilia şi mierea într-o cratiţă. Adăugaţi coaja rasă de lămâie şi portocale şi adăugaţi la final apa. Lăsaţi să fiarbă la foc mare, amestecând. Când este gata, se ia de pe foc şi se amestecă cu zeama de lămâie.
Turnaţi glazura peste prăjitură, presăraţi bucăţi de nucă deasupra şi serviţi după ce glazura se întăreşte.

Poftă bună!
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii