Desert de Paşte: Exclusivistul tort Mascotă

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Ştiu, dulciurile sunt preferatele tuturor. Tocmai de aceea astăzi propun o nouă reţetă pe care sunt convinsă că o s-o încerci de Paşte special pentru cei dragi ţie.
La final, îţi propun alte câteva reţete la fel de interesante şi gustoase.

Ca şi ingrediente ai nevoie de:

Pentru cremă:

300 grame de unt
100 grame de caco
8 oua
2 plicuri zahăr vanilt
200 grame de nuci
100 grame coajă de portocală zaharisită sau stafide
100 grame de vişini din compot sau vişinată

Pentru blat:

100 grame de ciocolată
80 grame de mrgarină
80 grme zahăr
2 ouă
o sticluţă de esenţă de rom

Mod de preparare:

Pentru început ne ocupăm de blat. Se topeşte ciocolată, se adaugă untul, zahărul şi gălenuşurile şi se amestecă cu mixerul la viteza cea mai mare. După ce s-a omogenizat compoziţia se adaugă romul, făina şi albuşurile bătute spumă. Totul se răstoarnă într-o tavă tapetată şi se bagă la cuptor.

În paralel, pentru cremă, se bat cele 8 ouă cu cele 12 linguri de zahăr, pe baie de aburi, până se îngroaşă bine compoziţia. După ce a căpătat consistenţa unei creme de culoare galbenă, se pune la frigider cu o folie deasupra, ca să nu facă crustă.

După ce s-a răcit, peste ea se pune un amestec din 300 de grame de unt cu 100 de grame de cacao. După ce au fost amestecate cele două compoziţii, se adaugă încet câteo lingură de nuci prăjite şi mărunţite. Vişinele şi portocalele se adaugă la final în cremă.

Aceasta cremă rezultată se pune într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, tapetată în prealabil cu folie de plastic. Compoziţia se presează pentru a lua forma vasului, se adaugă şi blatul pe deasupra şi se acoperă, din nou, cu folia de plastic.
Tortul se poate servi abia a doua zi, după ce stă câteva ore bune la frigider. Înainte de servire, se poate orna după placul fiecăreia.

Pentru mai multe dulciuri senzaţionale, click aici!
 
Foto: Thinkstockphotos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!