Coji de portocale confiate: ingredient şi decor

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Joi, 13 mai 2021, 11:40

Nu arunca la coş cojile de portocală! Cu puţină răbdare, le poţi transforma într-o adevărată comoară pentru desert

Portocale-surpriză

Atunci când ai nevoie doar de sucul de portocale, de regulă, cojile se aruncă. Dar iată ce poţi face din jumătăţile rămase! Pregăteşti orice cremă îţi place, umpli cu vârf jumătăţile curăţate, decorezi cu frişcă sau gem de portocale, precum şi cu felii de coajă confiate (reţeta, mai jos).

Caramel cu felii de coji de portocale confiate

Odată ce ai confiat coji de portocale, poţi prepara o mulţime de deserturi. Iată unul rapid! Se caramelizează într-o crăticioară 300 g zahăr cu 2 linguri de apă, la foc mijlociu. După ce a devenit auriu, se adaugă 50 g unt, apoi 200 g de coji confiate, tăiate cubuleţe. Se amestecă şi se toarnă pe o hârtie unsă cu unt. Se lasă să se întărească. Apoi, se rup bucăţi şi se servesc la cafea.

Madelene cu portocale

Se amestecă 200 g făină, 1 linguriţă de drojdie uscată, puţină sare şi 150 g zahăr. Se adaugă 3 ouă mari, 100 g unt topit, 1 lingură de suc de portocale şi 50 g coji de portocale confiate, tăiate mărunt. Din compoziţia obţinută se modelează madelene, care se coc în forme unse cu unt. Se decorează cu glazură albă, obţinută din 100 g zahăr pudră frecat cu 1 linguriţă de suc de portocală, şi cu feliuţe de coji confiate.

Batonete de portocală cu ciocolată

Se topeşte 100 g ciocolată neagră în baie cu aburi. Apoi, se mai adaugă 100 g de ciocolată neagră, rasă şi se amestecă până când compoziţia devine omogenă. În această cremă de ciocolată se înmoaie batonete de coajă de portocală confiată. Se procedează la fel şi cu ciocolata albă. Se lasă la rece, apoi se servesc la cafea.

Cum se confiază

Ingrediente: cojile de la 6 portocale netratate, 500 g zahăr, 1 litru apă

1 Peste cojile de portocale tăiate se toarnă apă clocotită şi se lasă 2 minute, apoi se scurg. Se repetă operaţia de două ori cu altă apă fierbinte.
2 După ce au fost opărite (astfel a fost eliminat gustul amărui al cojilor), se scurg bine de apă şi se usucă pe o hârtie absorbantă sau pe un şervet de bucătărie.
3  Zahărul şi apa se pun pe foc. Când dă în clocot, se pun cojile şi se fierb 1 h şi 30 min. Apoi, se usucă pe un grătar câteva ore. Se păstrează într-un vas ermetic.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!