Delicioasă, dietetică și plină de vitamine: Ciorbă de verdețuri de sezon, rețeta Sandei Marin

De Raluca Vițu pe

Este incredibil de ușor de făcut, se prepară din cele mai ieftine, gustoase și sănătoase ingrediente – verdețuri de sezon (lobodă, leuștean, ceapă verde, pătrunjel, mărar etc.) – și este plină, plină de nutrienții care ne sunt atât de necesari în această perioadă. Unde mai pui că este și dietetică, nu afectează silueta și poate fi consumată oricând, chiar și în perioada postului (dacă alegem varianta fără ou și smântână).

Iată cum poți prepara ciorba de verdețuri de sezon, după rețeta doamnei gastronomiei românești Sanda Marin:

Ingrediente:

  • 2 l apă
  • 1 l borş
  • o farfurie adâncă plină cu verdeață
  • 3 linguri orez
  • un praf de zahăr
  • sare (după gust)
  • un gălbenuş
  • două linguri smântână

Citeşte şi: Pilaf bulgăresc de post. Rețeta delicioasă a Sandei Marin

Mod de preparare:

Într-o oală cu apă se pun la fiert frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, toate bine spălate și tăiate mărunt. Se adaugă borşul fiert separat şi strecurat, sarea, zahărul şi orezul ales şi spălat. Se lasă totul să fiarbă până când verdețurile se înmoaie. Se serveşte simplă (dacă țineți post) sau dreasă cu un gălbenuş şi cu o lingură de smântână. Poftă bună!

sursa foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro