Boeuf bourguignon, ca în „Julie & Julia”

De Unica.ro pe

Dacă eşti o împătimită a gătitului, atunci nu ar trebui să ratezi un film ce cu siguranta te va cuceri „Julie & Julia”. Filmul este ecranizarea cărţii „My life in Paris”…
autobiografia celebrei Julia Child, interpretată remarcabil de Meryl Streep, rol pentru care actriţa a primit anul acesta cea de-a 16 nominalizare la Oscar .

Julia Child era o maestă a gătitului, care a devenit cunoscută pentru faptul că a reuşit să introducă în bucătăria americană,  sofisticatele preparate frantuzeşti şi tehnicile speciale pentru a le găti.

Nu am să vă dezvălui toata acţiunea din „Julie & Julia”, ci am să vă las să îl savuraţi singure. Merită însă să menţionam o reţetă din acest film: Boeuf bourguignon – o specialitatea franţuzească trandiţională, care ii dă mari bătai de cap mai tinerei Julie, o americanca ambiţiosa ce îşi doreste să ajungă să gătească la fel de bine ca idolul său, în cartea căreia a şi găsit această reţetă.

Reţeta de Boeuf bourguignon stă în centrul întregului film şi reprezintă pentru Julie,  obstacolul pe care trebuie să îl depăşească, pentru a ajunge să gătească ca Julia Child.

Ingrediente

800gr. carne viţel
130 gr. bacon tăiat fâşii
4 linguri făină
2 cepe mari
2 morcovi mari
6 căţei usturoi  
4 1/2 căni supă vită
câteva picături de coniac
150 ml vin rosu sec
250gr. ciuperci întregi sau tăiate în două,
1 lingură cimbru
1/2 lingură zahăr brun
1/2 cană bulion

Mod de preparare

Pune baconul într-o cratiţă şi lasă-l să se rumenească aproximativ 5 minute.
Condimentează carnea, cu sare şi piper şi prăjeşte-l în acelaşi vas în care ai prăjit baconul. Scoate carnea şi pune-o într-un vas acoperit să se păstreze caldă. După care, în acelaşi vas sotează ceapa şi morcovii, peste care la final pui şi usturoiul. După ce sunt gata, legumele se scot şi se pun peste carne.

Fierbe supa de vită timp de 8 minute, după care adăugă câteva picături de coniac şi mai las-o pe foc puţin. Adaugă carnea, vinul roşu, ciupercile, cimbrul, zahărul şi cana de bulion. La sfârşit, adaugă şi baconul.
Toate ingredietele se pun într-un vas acoperit şi se introduc la cuptor timp de 2 ½ ore, la foc mediu.

Timp preparare aproximativ:  3 ore
Buget estimativ:  50 ron
Calorii aproximativ:  400 per porţie

Sperăm ca te-am convins să încerci şi tu să găteşti ca Julia Child, mai ales că reţeta nu este deloc complicată.

Pofta buna!

Tip: www.beefwellington.org

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro