Ardei iuţi muraţi

De Diana Zagrean pe

Sarmalele de Crăciun sau ciorba de văcuţă nu alunecă bine fără un ardei iute alături. Una dintre conservele mai puţin populare, dar la fel de importante, ardeii iuţi muraţi ne fac viaţa mai picantă în zilele ploioase sau geroase de iarnă. Ca să fiţi siguri că ies ca la carte, folosiţi sare grunjoasă şi legume româneşti, fără aditivi sau conservanţi. Reţeta este pentru 3 borcane medii, de 800 ml.
Ingrediente:
500 grame ardei iuţi verzi, roşii sau bulgăreşti
2 linguri boabe de muştar
Sare după gust
1 lingură de zahăr
1 litru apă
1 litru oţet de vin (9%)
3 frunze dafin
Mod de preparare:
Se spală ardeii şi se pun în borcane pe verticală.
Se amestecă apa cu sarea, oţetul şi zahărul.
Condimentele se strecoară printre ardei sau, pentru mai multă aromă, se amestecă în lichid şi se dau la fiert.

După câteva clocote, se toarnă amestecul de apă, oţet şi condimente peste ardei şi se acoperă cu celofan sau cu capace etanşe.
În secţiunea de sfaturi practice găsiti indicaţii pentru cum să nu spargeţi borcanele când turnaţi lichidul fierbinte şi cum să se păstreze mai mult timp.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock
 

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica