7 aperitive uşor de preparat pentru Crăciun

De Nicoleta Galeteanu pe

O masă festivă cum este cea de Crăciun trebuie să fie frumoasă, veselă şi copioasă. Adică, perfectă. Iar ca să fii gazda perfectă, trebuie să începi cu un aperitiv spectaculos.

Reţete.unica.ro îţi propune şapte feluri de aperitive gustoase şi rafinate, uşor de preparat ca să îţi rămână timp să te pregăteşti şi tu până ajung invitaţii.

Ciuperci “fantezie” la cuptor

Ciupercuţele îţi pot asigura un aperitiv foarte reuşit pentru orice ocazie. Genul de aliment căruia îi poţi reda aroma preferată, după propriul gust, ciupercile nici nu te vor reţine prea mult în bucătărie. Este recomandat să le faci pe grătar.

Timp de preparare: 30 de minute.

Colac cu brânză şi cartofi

Abia după ce vor fi gustat din acest colac invitaţii tăi se vor dumeri că nu este vreo reţetă de tort făcut în casă. Cu acest aperitiv senzaţional, cu aspect de tort, îţi vei impresiona cu siguranţă musafirii. În plus, este şi o gustare foarte uşoară ce va deschide apetitul pentru tradiţionala friptură de porc. Îţi trebuie cartofi, telemea şi bacon feliat.

Bruschete aromate

Iată un aperitiv lejer pe care toată lumea îl adoră. Bruschetele crocantea romate cu diferite sosuri sunt foarte recomandate, fiind un aperitiv şi destul de versatil.
Acesta va merge din plin şi cu friptura de curcan sau de porc, precum şi cu vânatul pe care l-ai pregătit de Crăciun.

Nu sunt săţioase dar îţi deschid apetitul – exact cum trebuie să fie un aperitiv.

Coşuleţe din ouă

Foarte uşor de preparat, ouăle umplute sunt întotdeauna un aperitiv apreciat. În 30 de minute sunt gata preparate şi aşezate pe masă. Ca să le dai un aer festiv, dcorează-le oricum îţi dictează fantezia.

Aperitive calde cu brânză

Dacă preferi preparatele pe bază de brânză, un aperitiv gen „quattro stagioni” îţi va merge la suflet! Brânză, telemea, caşcaval şi mozarella, toate aşezate într-o lipie rumenită în formă de bărcuţă, vor fi deliciul serii, cu siguranţă. Sereveşte bărcuţele cu vin roşu.

Roşii umplute cu salată rusească

Alege să îmbini meniul autohton şi cu alte preparate tradiţionale la fel de gustoase.
Roşiile umplute cu salată rusească pot fi o alegere potrivită şi ca aperitiv, dar şi ca garnitură. În jumătate de oră ai fiert legumele şi ai servit şi roşiile umplute.

Aperitiv din peşte şi legume

Dacă ai pregătit un meniu bazat pe preparate din peşte, un astfel de aperitiv va fi mai mult decât inspirat.
Musafirii tăi se vor linge pe degete după ce vor gusta aceste bunătăţi uşoare din peşte, cartofi şi morcovi. Aperitivul se prepară ca o ruladă, care se taie felii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro