Secretul tenului frumos: cosmetice din plante

De Laura Davidescu pe 30 mai 2017
Te-ai săturat de cremele cu ingrediente chimice, de tratamentele care promit multe și fac puțin sau deloc sau, mai rău, nu mai știi cum să calmezi un ten iritat? Adina Oancea, farmacistă și esteticiană, te sfătuiește să-i urmezi exemplul și să apelezi la cosmetice din plante.

Observând nevoia oamenilor de a se reîntoarce la o îngrijire pură şi naturală, fără substanţe de sinteză, Adina Oancea, absolventă a Facultății de Farmacie și cu un masterat în Chimie, lucrează la crearea unor noi produse cosmetice din plante, cu conţinut bogat în materie primă vegetală, produse dedicate atât îngrijirii tenului, cât şi corpului. În prezent este director al companiei Careless Beauty Bucharest, companie care se ocupă cu vânzarea de produse şi servicii de estetică pe zona Bucureşti, România.

Adina Oancea Careless BeautyA ales numele companiei de care se ocupă alături de familia sa deoarece Careless Beauty înseamnă o frumuseţe obţinută uşor, fără efort: «Ni s-a părut o denumire mai puţin întâlnită şi potrivită conceptului nostru». Povestea Careless Beauty a început cu niște ani în urmă, când Elena Oancea, mama Adinei, a început să folosească plantele și să dezvolte tehnicile și știința populară moștenite din bunici, ajungând să obțină un prim brevet de invenție în 1996. În prezent, compania deține patru asemenea brevete, iar Adina Oancea desfășoară o cercetare amplă asupra proprietăților curative ale extractelor de plante, în cadrul lucrării sale de doctorat.

În produsele Careless Beauty by Elena Oancea sunt utilizate peste 40 de specii de plante românești, din plantații proprii. Din acestea, rezultă un portofoliu de 22 de produse, dintre care vedete sunt crema cu efect regenerator și elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii, urmate la mică distanță de măștile faciale regeneratoare și de compresa revitalizantă – o mască revitalizantă din suc de cătină, miere, argilă și extracte rășinoase.

Cosmetice din plante fără niciun conservant

Datorită conținutului de extracte rășinoase, produsele Careless Beauty, compuse 100% din plante, se conservă natural, având valabilitate de 24 de luni. Un alt avantaj al folosirii patrimoniului de specii locale este faptul că ingredientele cosmetice sunt recunoscute rapid de epidermă, deoarece organismul nostru este mult mai familiarizat cu compușii bioactivi de origine vegetală din țara noastră. Acești compuși bioactivi revitalizează pielea și îi întineresc aspectul chiar de la primele aplicări.

gama produse Careless BeautyÎn privința ingredientelor utilizate în mod normal în industria cosmetică, Adina Oancea ne sfătuiește să ocolim în special parabenii derivați din metil, etil, butil, să fim atenți la prezența metalelor grele şi a coloranților. Iar celor care doresc să afle mai multe despre ingredientele cosmetice dăunătoare le recomandă să acceseze www.cosmeticsinfo.org pentru a se informa.

Ce rutină de îngrijire are o farmacistă

Adina Oancea declară că nu a folosit niciodată un produs cosmetic de îngrijire din comerț, deoarece a crescut printre produsele naturale, cosmetice din plante create după rețetele bunicii și mamei sale. Singurele cosmetice pe care le cumpără sunt produsele de machiaj. Iată care este rutina sa de îngrijire: “Încep ziua prin a-mi răsfăţa tenul cu apă de lavandă şi îl continui cu aplicarea pe piele, la duş, a uleiurilor esenţiale. Machiajul este doar o simplă continuitate a senzaţiei de prospeţime şi din acest motiv optez mereu pentru un machiaj light. Seara urmează demachierea care pentru mine este sfântă… după care aplic o mască hidratantă (sau un gomaj – 1/săptămână) şi o îndepărtez la duşul de seară. Înainte să mă bag în pat, aplic crema mea cu efect regenerator, cu fructe de cătină, şi elixirul vegetal cu efect regenerator în jurul ochilor, pe gât şi decolteu. Repet acest proces zilnic, fără să mă satur o secundă, indiferent de oboseala acumulată”.

Poți afla mai multe despre afacerea Careless Beauty din revista Unica mai 2017.

Te-ar putea interesa și:

Ce businessuri transformă pasiunea în carieră? 3 afaceri profitabile pe care le-ai putea deschide mâine

Afaceri în care toată lumea câștigă

 

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital