Ce semnificatii avea zodia ta in antichitate

De Libertatea.ro pe

Ştiinţa astrelor a împrumutat, din vremuri străvechi, simboluri puternice din alchimie. Fiecare zodie a căpătat trăsături specifice în funcţie de metalele folosite de alchimişti, despre care ei credeau că se află în strânsă legătură cu astrele cerului.

BERBECUL, zodia fierului

Dominat de planeta Marte, semnul Berbecului e asociat cu fierul, metalul masculin prin excelenţă, care emană forţă şi duritate. Din punct de vedere spiritual, fierul reprezintă necesitatea de a reprima instinctele primare şi de a fortifica sufletul. Rezistenţa şi agresiunea sunt adesea asociate cu acest metal, dar şi rugina, uzura sau degradarea. Mai mult decât celelalte zodii de Foc, Leul şi Săgetătorul, Berbecul trebuie să se ferească de semnele de Apă: Racul, Peştii sau Scorpionul.
TAURUL, zodia cuprului

Remediile din cupru erau folosite de popoarele antice înainte să fie descoperite de alchimişti. Metalul roşcat, asociat planetei Venus, este moale, uşor de prelucrat şi bun conducător de căldură. Cuprul atrage şi răspândeşte energie, iar din punct de vedere spiritual, el modelează şi transformă resursele înconjurătoare. Asemenea lui Venus, cuprul este vindecător şi echilibrează organismul. El face legătura între inimă, spirit şi univers, modelând destinul uman.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro