Horoscop chinezesc februarie 2023. Luna Tigrului de Lemn aduce bani pentru nativii Câine și probleme de sănătate pentru Bivol

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 31 ianuarie 2023, 13:03

Horoscop chinezesc februarie 2023. Luna Tigrului, prima din anul chinezesc al Iepurelui de Apă, începe în data de 4 februarie. Cele două energii care o guvernează sunt Lemnul yang și Tigrul, ce vor interacționa și cu energiile anului, Apa și Lemnul yin.

În exclusivitate pentru UNICA.RO, Cornelia Hangea, profesor, formator în comunicare, terapeut Fast Healing Therapy, consultant BaZi, astrologie chineză tradițională, ne prezintă horoscopul chinezesc pentru luna februarie 2023, horoscop guvernat de Tigrul de Lemn.

VEZI AICI ce zodie chinezească ești în funcție de anul nașterii!

Horoscop chinezesc februarie 2023, luna Tigrului de Lemn. Ce nativi câștigă bani

Aflăm că toate persoanele guvernate de Lemnul Yang sunt ambițioase, sincere, dar și orgolioase si prea conservatoare. De asemenea, luna februarie facilitează exprimarea în plan profesional și mulți dintre noi avem capacitatea de a produce mai mulți bani.

Persoanele guvernate de Lemnul Yang sunt sincere, ambițioase și independente

Lemnul yang are ca reprezentare în natură copacul falnic, înalt, cu o coroană deasă, cu rădăcinile puternic înfipte în sol. De aici rezidă și caracteristicile persoanelor sau perioadelor ilustrate de acest simbol: hotărâte, protectoare, morale, de încredere, dornice de evoluție, sincere, ambițioase, independente, dar, adesea, și încăpățânate, inflexibile, orgolioase, prea conservatoare. De îmbunătățit pentru omul Lemn yang este flexibilitatea, mai ales că este predispus la a fi ,,retezat” odată ajuns la apogeul maturității, creșterii sale.

Tigrul este un lider înnăscut, temerar si aventuros

Ideal ar fi să nu se orienteze spre un singur domeniu, pentru a-și putea deschide în față un întreg evantai de posibilități. Tigrul, precum echivalentul său din natură, este puternic fizic și mental, lider înnăscut, temerar, aventuros, perseverent și energic, dispus la schimbare, gata mereu să exploreze, să riște, să câștige; adoră aprecierea și aprobarea celorlalți, dar când nu le obține își poate manifesta orgoliul fățiș, vehement, cu impulsivitate și încăpățânare. Deși sociabil, în profunzime este un solitar.

Întâlnirea dintre aceste două elemente de Lemn yang, suprapuse, v-o puteți imagina ca pe reflectarea unui copac frumos în apa unui lac, pe a cărui oglindă l-ați vedea în dublu exemplar: unul cu coroana în sus, celălalt invers. Tabloul evidențiază forța unui stâlp energetic de mare coerență și rezistență, străbătut de axa unor caracteristici comune care denotă fermitate, stabilitate, verticalitate și o dorință nestăvilită de creștere și afirmare. O astfel de lună posedă, ca potențial, deschidere spre acțiune, în special aceea menită să ne aducă evoluție personală, respect și vizibilitate, întărindu-ne stima de sine.

Prima lună de primăvară chinezească ne îndeamnă la noi începuturi, fără ezitări și amânări

Datorită faptului că energii ascunse sub Tigru mai sunt și Focul și Pământul Yang, constatăm că se realizează un flux minunat de patru energii, fără fisuri, între an și lună: Apa generează Lemn, care naște Foc, iar din el se formează Pământ. Acest flux se cere exploatat, mai ales că, favorizată de resursa de Apă yin a anului, ce susține nevoia de evoluție a Lemnului, prima lună de primăvară chinezească ne îndeamnă la noi începuturi, fără ezitări și amânări: proiecte, studii, colaborări, afaceri. Singurul avertisment în acest context este să nu minimalizăm importanța clarificării viziunii și a strategiei noastre de lucru, să nu acționăm în devălmășie, afectați de volatilitatea Apei yin din an.

Luna februarie facilitează exprimarea în plan profesional

Pentru Lemnul lunii, Focul este modul de ,,exprimare”, creativitatea noastră personală și produsele ei, iar Pământul semnifică banii și disponibilitatea omului de a-i produce. În februarie este facilitată expunerea capacității de ,,exprimare” în plan profesional, vocațional, prin ceea ce-i oferim lumii, creăm sau proiectăm, din punct de vedere material, intelectual, artistic, iar acestea sunt garanția prosperității. În plus, Lemnul este, pentru un alt Lemn, ceea ce denumim ,,prieten” sau ,,coleg”, iar polaritatea comună, yang, indică faptul că aceștia se comportă precum membrii unei veritabile familii, ,,frați și surori”, deci ne putem aștepta la compania și la sprijinul prietenilor, la colaboratori apropiați afectiv, la apariția unor oameni care ne vor deveni prețioși, perioada constituind o bună ocazie de evaluare, reevaluare și repoziționare a relațiilor noastre.

Previziuni pe luna februarie 2023 pentru fiecare zodie în parte

Toate semnele de energie yang (Tigrul, Dragonul, Calul, Maimuța, Câinele, Șobolanul) de Metal,  vor fi, în februarie, în ciocnire cu Lemnul yang al lunii, supuși unor schimbări neașteptate, sfatul pentru ei fiind să utilizeze energia în exces prin multă acțiune, îndreptată spre scopuri benefice lor.

Horoscop chinezesc luna februarie 2023. Tigrul de Lemn să aibă sub observație inima, ficatul, stomacul, anxietatea

Tigrul este defavorizat de faptul că îi face concurență semnului distinctiv al lunii, tot Tigru, dar este sprijinit de prezența anturajului său, în planul social, al profesiei și al afacerilor, căci energiile lunii îi sporesc creativitatea, fluxul ideilor neconvenționale, dorința de nou, disponibilitatea de a munci. Posedă mari resurse în direcția educației, deci este oportun să se specializeze, dacă dorește, să învețe ceva inedit.

Ușor defavorizați ar putea fi Tigrii de Metal, care se vor resimți din cauza efortului depus în plan profesional, prin epuizare, prin neglijarea familiei, a cuplului sau a sănătății, din cauza banilor. Nativii de Pământ sunt predispuși la conflicte cu ,,Puterea”: șeful, autoritățile, partenerul de cuplu (dacă Tigrul este femeie), deci sunt îndemnați la precauție! În planul sănătații, li se recomandă domolirea apetitului pentru risc și atenție la piele, dinți, rinichi, aparat respirator, sistem imunitar! Tigrul de Lemn să aibă sub observație inima, ficatul, stomacul, anxietatea.

Horoscop chinezesc luna februarie 2023. Iepurii ar face bine să nu dea bani împrumut luna aceasta

Iepurii vor avea prieteni, dar nu-i lipsesc nici adversarii. Să nu amestece afacerile cu atașamentul și să nu dea bani cu împrumut în această lună, pentru că îi pot pierde! În planul educației, aceștia sunt tentați să aibă multe inițiative, să se dezvolte, să studieze (mai ales cel de Pământ, a cărui energie yin e în armonie cu Lemnul yang al lunii, precum și Iepurele de Foc); o vor putea realiza, cu condiția să știe ce vor, să nu fie oscilanți, să nu se răzgândească, să accepte că blocajele inerente se depășesc cu voință și perseverență.

În plan sentimental, Iepurii să fie cooperanți, să-și țină în frâu tendința de a cicăli, nemulțumirea, tentația de a vedea partea goală a paharului relației, să profite de farmecul lor nativ, dacă își doresc armonie! Reprezentantele feminine ale Iepurelui de Pământ își pot găsi ursitul în această lună, iar bărbații Iepuri de Metal, partenere de viață. Cât despre sănătate, este foarte posibil să fie atinși de afecțiuni ale stomacului, de diabet, de probleme respiratorii.

Dragonii care au Metal și Apă în hartă să se ferească de tensiuni! Pot conduce la anxietate și depresie

Dragonul are particularitatea că reunește energii ascunse de Apă și Foc, combinație ce constituie semnul distinctiv al ezotericului; au aptitudini de acest tip care se activează (La Tigrul de Foc sunt dublate), astfel ei putând păși pe o cale spirituală, mai ales cei care au simțit în ultima vreme această nevoie. Modul lor de exprimare profesională și de sine se caracterizează prin echilibru și nevoie de creștere, arătând că știu cine sunt și ce loc ocupă în raport cu ceilalți.

Dragonul de Metal are chiar posibilitatea de a-și rotunji veniturile și din alte surse decât salariul de angajat, dar va munci mult pentru banii respectivi; să fie atent să nu-și pericliteze celelalte domenii ale vieții și să mai delege din sarcini! Ca aspect sentimental, el își va găsi o parteneră în această lună. Mare grijă și la relația cu autoritatea, orice ar însemna aceasta. Doamnele Metal de Pământ, atenție la partenerul de cuplu! Pentru sănătate, recomandarea este ca Dragonii care au Metal și Apă în hartă să se ferească de tensiuni, căci pot conduce la anxietate și depresie.

Horoscop chinezesc luna februarie 2023. Șarpele are o lună de resurse, adică educație, înțelepciune, sănătate

Șarpele, semn de Foc, are o lună de resurse, adică educație, înțelepciune, sănătate. Doar Șarpelelui de Apă i se activează conflictul interior preexistent, dar acesta poate fi echilibrat prin recursul la spiritualitate; depinde de fiecare ce înțelege prin aceasta: meditație, rugăciune, yoga, terapie energetică, introspecție în vederea restabilirii relației cu Sinele etc. Vor avea parte de creativitatea lor obișnuită, aflată la cotele optime.

Pentru bani vor depune un oarecare efort, dar aceasta nu-i va deranja, căci datorită lui profitul va fi dublat de recunoaștere și autoritate. Pentru bărbații Șerpi de Metal și domnișoarele Șerpi de Pământ se prefigurează conturarea unei relații matrimoniale reușite. În ceea ce privește sănătatea, toți nativii, cu excepția Șarpelui de Apă, ar fi bine să fie atenți la aspectele legate de  afecțiuni ale inimii și sângelui, infecții, sistem imunitar, oase, rinichi.

Calul să fie atent la alegerea partenerului! E mai bine să previi decât să vindeci

Calul, având multe idei inovatoare în această lună de Tigru, poate să le valorifice în sfera profesională, mai ales în aceea de antreprenoriat, căci harta îi prevede bani obținuți din acest compartiment. Face parte din triada benefică Tigru-Cal-Câine. Mai are nevoie de Câine ca să definitiveze un proiect (Tigrul e luna, el este Cal, iar Câinele poate apărea din exterior). Ca și alții, față în față cu impetuosul Tigru, Calul este amenințat de capriciile unei puteri extreme, adică trebuie să fie precaut în relațiile cu șefii, cu autoritățile, cu legea.

Caii sunt ,,flori ale iubirii” și ,,farmec roșu” , în relație cu Lemnul yang al lunii, deci sunt favorizați în iubire de carisma personală în această perioadă. Aceasta va contribui la găsirea de soluții în restabilirea armoniei de cuplu pentru acele native care vor avea de furcă în februarie cu bărbați critici, exigenți, nemulțumiți și arțăgoși. Oricum, atenție la alegerea partenerului, căci e mai bine să previi decât să vindeci. În privința sănătății, nu neglijați problemele cronicizate.

Horoscop chinezesc luna februarie 2023. Unele Capre vor fi destul de frustrate și negativiste în luna Tigrului

Unele Capre vor fi destul de frustrate și negativiste în luna Tigrului, și anume Capra de Apă, dar și cea de Metal, care va trudi destul pentru salariu, secondate de sora lor de Lemn, care va avea prin preajmă competitori și adversari deghizați în amici și colegi. Acestea să fie vigilente, să nu le împrumute bani și să nu-i lase să le fure ideile, banii și energia.

Mai liniștite vor fi Caprele de Foc, ce vor beneficia de mijloace financiare convenționale, dar stabile, și Caprele de Pământ, favorizate de frumoasa combinație Lemn yang-Pământ yin, ce le promite că se vor bucura de autoritate și recunoaștere în sfera profesională. Relațiile de cuplu și perspectivele celor singuri de a întâlni pe cineva compatibil sunt bune. Sfera sănătății nu pare afectată, recomandările îndreptându-se tot spre cei cu exces de Lemn (fenomen specific lunii), care ar fi bine să consume antioxidanți, produse pentru sănătatea creierului și a inimii.

Maimuța să fie atentă la claritatea documentelor, dacă sunt de rezolvat probleme administrative și juridice

Maimuța, aflată în relație de ciocnire cu Tigrul lunii, se poate aștepta la schimbări în toate planurile, așadar ar fi bine să inițieze ea transformările dorite și oportune, în domeniile prioritare ale vieții, nu să le aștepte pe cele arbitrare, ale predestinării. Astfel va utiliza energia în mod benefic. Dintre cele cinci tipuri de Maimuțe, mai afectate vor fi cele de Pământ, care vor fi ușor slăbite de încercarea de a-i face față energiei puternice a Tigrului; doamnele pot întâmpina probleme în relația cu partenerul, amenințată de conflicte.

Maimuța să se axeze în această perioadă doar pe strategii oneste, fără căi ocolite și scurtături, căci se prefigurează și provocări în relația cu autoritățile. Atenție la claritatea documenteor, dacă au de rezolvat probleme administrative și juridice! Sfera financiară poate fi favorizată dacă se va munci cu răbdare, căci efortul va fi substanțial. La sănătate să fie atent nativul de Lemn, mai ales la anxietate și la problemele cardiace!

Horoscop chinezesc luna februarie 2023. Cocoșul are șansa de a găsi un partener foarte compatibil

Cocoșul va putea în februarie să acceseze venituri stabile, dar nu în exces, acordate cu ideile sale destul de conservatoare în această perioadă, ceea ce îi va produce, pe alocuri, frustrare, nemulțumire și tendințe critice. La aceasta poate contribui și atmosfera de la serviciu sau din anturaj, care nu este tocmai una entuziasmantă pentru unii nativi, de pildă cel de Lemn, care poate pierde bani din cauza unor falși prieteni. Totul este să nu-și ducă nemulțumirile și în căminul conjugal, oaza lui de armonie, unde este așteptat și apreciat pentru farmecul său unic. După cum știți deja, el, Calul, Iepurele și Șobolanul sunt semnele carismatice!

Veștile bune sunt că nativii de ambele sexe au șansa de a găsi parteneri foarte compatibili, nu doar pentru relații de lungă durată, ci pentru o căsnicie. Sfaturile privind sănătatea se îndreaptă spre aproape toți Cocoșii, căci le lipsește Apa din hartă: atenție la imunitate, sistemul osos, rinichi, inflamații, cord.

Câinele are oportunități financiare generoase din afaceri

Câinele începe prima lună în forță, având oportunități financiare generoase, din afaceri, iar înțelepciunea, dedicarea, seriozitatea, atenția și ideile originale care îl asaltează în acest interval de timp îl ajută să ducă orice proiect la desăvârșire. Este favorizat și de prezența prietenilor loiali, pentru că, de această dată, cine se aseamănă se adună! În acest sens, am evocat trioul Tigru-Cal-Câine. Mai are nevoie de un Cal ca să definitiveze un proiect (Tigrul e luna, el este Câinele, Calul poate apărea din exterior).

Mai puțin favorizat par să fie în relație cu instituțiile puterii, așadar să aibă toate documentele în ordine, iar doamnele să fie precaute în alegerea pretendenților (,,puterea” mai semnifică, pentru femei, și partenerul de viață). Câinele mai este sfătuit să le acorde atenție afecțiunilor cronice și anxietăților, care se pot repede transforma în depresii, dar, având o hartă aridă, să ia aminte la recomandările deja acordate semnelor cu Apă slabă.

Horoscop chinezesc luna februarie 2023. Nativului Porc i se recomandă să facă selecția adecvată în tolba cu creativitate

Porcul, aflat în relație de combinație cu Tigrul, este favorizat, pe de o parte, prin puterea de a produce conținut, idei privind bunurile și serviciile sale profesionale, dar, pe de altă parte, se poate epuiza, nereușind să se focuseze pe cele profitabile. Pentru a nu-și risipi energia, copleșit și epuizat, fără a primi beneficiile financiare sperate, i se recomandă să facă selecția adecvată în tolba cu creativitate, pe care luna Tigrului i-o oferă, și să opteze pentru ceea ce poate realiza cu pasiune.

Atunci va primi și răsplata visată, dar să fie atent la alegerea colaboratorilor, deoarece unii pot să-i aducă pierderi. Și Porcul de Foc își va depăși nemulțumirea interioară, generată de conflictul de sine (Apă-Foc) dacă va apela la activități vocaționale. Sfera relațiilor de cuplu este favorizată pentru toți nativii, grație armoniei Pământ yin-Lemn yang. Precauție legată de ficat, inimă, sistem nervos.

În harta Șobolanului se evidențiază o relație tensionată cu autoritatea

Șobolanul va prospera din punct de vedere material în februarie, punându-și la lucru capacitatea de acțiune, inteligența și inspirația generatoare de idei inedite, în domeniul afacerilor; dacă nu s-a lansat deja ca întreprinzător, ar putea să o facă acum, căci va beneficia de ajutorul oamenilor, având mulți prieteni fideli. Totuși, lipsa Metalului din patru categorii de Șobolani (din cinci), avertizează asupra pericolului ocolirii moralității în anumite situații legate de accesarea căilor ce duc la prosperitate (Metalul e semnul justiției și al rigorii).

Cum în harta acestui nativ se evidențiază o relație tensionată cu autoritatea, este avertizat să nu ocolească sau ignore legea, căci pot apărea consecințe dramatice. Cât despre viața amoroasă, în multe situații se întrevăd provocări și tensiuni, certuri, toxicitate, cicăleală, agresivitate. Lipsa Metalului semnalează afecțiuni ale plămânilor, dinților, sistemului imunitar. 

Bivolul poare avea prieteni nesinceri, care îl pot trăda

Bivolul se remarcă prin tendințe pesimiste și anxioase ale unor nativi, din fericire nu ale tuturor, prin prezența unor prieteni nesinceri, care îi pot trăda, sau a unor adversari declarați, în mediul său socio-profesional sau chiar personal. Aceasta se produce pe fondul unei activități care aduce un profit mediu, din domeniul convențional. Ceea ce echilibrează situația este aspectul armoniei dintre energiile de Pământ și Lemn, care la unii dintre Bivoli se manifetă pe ambele paliere de energii, cum ar fi la cel de Pământ.

Domeniul sentimental este însă echilibrat, chiar favorizant pentru nativele care vor să găsească un soț compatibil. Lipsa focului din majoritatea hărților Bivolilor impune recomandarea de a-și lua măsuri de precauție privind afecțiunile digestive, ale tiroidei, inimii, stomacului, circulației periferice.

În încheiere, amintiți-vă că harta noastră BaZi propune, dar stăpânul acesteia dispune!

Horoscop realizat de Cornelia Hangea, profesor, formator în comunicare, terapeut Fast Healing Therapy, consultant BaZi, astrologie chineză tradițională.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!