4 semne că ai probleme cu inima

Un cardiolog din Texas a descoperit o serie de simptome banale ale bolilor de inimă care sunt, de obicei, ignorate.

Iată ce semne îți arată că suferi de inimă și care un trebuie ignorate!

Disfuncția sexuală

Majoritatea oamenilor consideră disfuncția sexuală ca pe o problemă a organelor sexuale sau a creieurlui. Totuși, specialistul texan John Erwin, de la Texas A&M Health Science Center, spune că o astfel de problemă este întâlnită în general la bărbații care suferă de boli arteriale. Probleme din artere pot cauza disfuncții erectile. În cazul femeilor, lipsa apetitului sexual poate trăda probleme cardiace, mai ales în cazul celor care se află la menopauză perioadă care le predispune la o astfel de afecțiune.

Sforăitul

Enervantul sforăit pe care îl auzim poate prea des la partenerii de viață poate trăda probleme de sănătate. Doctorul Erwin susține că acesta poate fi un simptom al unei suferințe cardiace.

Sforăitul este asociat cu o serie de schimbări fiziologice care cresc riscul afecțiunilor cardiace. Poate fi un indiciu al fibrilației arteriale, care încetinește viteza sângelui în artere.

Gingii umflate sau care sângerează

Puțin s-ar putea  gândi că sângerarea gingivală poate fi asociată bolilor de inimă. Ei bine, principala boală care are acest simptom, parodontoza, poate conduce la procesee inflamatorii în tot organismul, dacă nu este tratată, avertizează Erwin, riscând să ducă la atac de cord sau la ateroscleroză.

Picioare umflate

Picioarele sau tălpile se pot umfla din diverse motive: ai purtat o pereche nepotrivită de pantofi, ai stat prea mult în picioare, însă pot fi și un semn al unei afecțiuni cardiace. Asociat cu suflul greu sau cu senzația frecventă de oboseală, poate indica o problemă cardiacă, așa că dacă observați că astfel de simptome persistă, ar trebui să consultați un medic.

Foto: 123rf.com

Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: