Obiceiul din timpul somnului care produce carii

De Amelia Matei, pe
Nu poți controla ce faci în timpul somnului, însă este bine să știi care sunt gesturile care îți fac rău. Vezi cum poți să îți distrugi dantura când dormi.

Un studiu al dentiștilor din Noua Zeelandă a scos la iveală faptul că oamenii care dorm cu gura deschisă au mai multe carii decât cei care nu fac asta. Cercetătorii susțin că acest lucru este cauzat de faptul că respiratul pe gură usucă saliva și distruge mecanismul care ține cariile departe, potrivit medicalnewstoday.com. PH-ul salivei devine acid, astfel că dinții nu se mai pot apăra de bacterii. Studii anterioare au arătat că persoanele care au gura uscată au un risc mai mare de a suferi de eroziunea dinților.

Cercetătorii din Noua Zeelandă au observat că oamenii care dorm cu gura deschisă au un nivel scăzut al PH-ului. Astfel, dacă smalțul dinților începe să se dizolve la un PH de 5.5, cei care dorm cu gura deschisă au un PH de aproximativ 3.6. Dacă ai multe carii, s-ar putea să faci o greșeală în timpul somnului.

Ce să faci ca să nu mai dormi cu gura deschisă

Dacă știi că dormi cu gura deschisă, poți încerca câteva metode care te vor ajuta să renunți la acest obicei. În primul rând, încearcă să nu mai dormi pe spate. În această poziție, este de două ori mai greu să respiri pe nas, astfel că vei deschide gura.
Asigură-te că temperatura în cameră nu este foarte ridicată. Dacă îți este cald, respirațiile devin mai profunde și s-ar putea să nu te simți bine când respiri pe nas. Nu purta pijamale foarte groase și dă calorifelul la mic.

Renunță la coaverele din dormitor. Prezența lor afectează calitatea aerului și favorizează apariția acarienilor și a micro-organismelor care trec prin caile nazale și le irită. În aceste condiții, ți se înfundă nasul și ajungi să respiri pe gură. Același efect îl au și pernele pline de praf sau foarte vechi, pilotele sau hainele lăsate în cameră.

Cum să îți protejezi dinții în timp ce dormi

Dacă vrei să ai dinți sănătoși, este important să te speli pe dinți înainte de culcare și să folosești ață dentară. Dulciurile consumate înainte să te bagi în pat cresc, de asemenea, aciditatea salivei. Durează ore până când PH-ul revine la normal, așa că renunță la bomboane sau ciocolată înainte să adormi.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!