Cum să scapi de mătreaţă cu ajutorul sării

Mătreaţa îţi dă bătăi de cap? Află că unul dintre cele mai ieftine şi eficiente tratamente împotriva acestei probleme este chiar sarea!
Nu e chiar atât de complicat să scapi de mătreaţă! Iată două tratamente naturale, pe bază de sare, care îţi vor reda frumuseţea părului şi îţi vor curăţa scalpul de mătraţă, definitiv!

Pentru primul tratament ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de sare. Tot ce trebuie să faci este să îţi masezi scalpul cu delicateţe, cu ajutorul particulelor abrazive de sare, astfel încât mătreaţa să fie înlăturată de pe scalp. La final, îţi poţi spăla şi coafa părul ca de obicei.

Pentru cel de-al doilea tratament, dizolvă o lingură de sare, într-o ceaşcă de apă călduţă. Aşteaptă până la răcirea apei, iar apoi masează-ţi scalpul cu apa sărată. Mătreaţa se va vedea la suprafaţă imediat. Acum tot ce trebuie să faci este să te speli ca de obicei.

Cum funcţionează tratamentele pe bază de sare, împotriva mătreţii?

Simplu – pe langă faptul că sarea este abrazivă şi îţi curăţă scalpul foarte bine de mătreaţă, compuşii din sare s-ar părea că stopează apariţia mătreţii. În plus, sarea absoarbe excesul de sebum de la nivelul scalpului şi te ajută să elimini acea senzaţie neplăcută de păr gras, uleios.

Odată cu sebumul, sarea absoarbe şi umezeala de la nivelul scalpului, care stimulează apariţia bacteriilor şi duce la apariţia mătreţii. Aşadar, poţi folosi sarea foarte fină (pudră) şi ca şampon uscat, în zilele în care părul tău pur şi simplu refuză să se aşeze aşa cum îţi doreşti.
Foto: matreata, sare / Shutterstock

Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Frumuseţe

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: