Cum să scapi de mătreaţă cu ajutorul sării

De Amelia Matei, pe

Mătreaţa îţi dă bătăi de cap? Află că unul dintre cele mai ieftine şi eficiente tratamente împotriva acestei probleme este chiar sarea!
Nu e chiar atât de complicat să scapi de mătreaţă! Iată două tratamente naturale, pe bază de sare, care îţi vor reda frumuseţea părului şi îţi vor curăţa scalpul de mătraţă, definitiv!

Pentru primul tratament ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de sare. Tot ce trebuie să faci este să îţi masezi scalpul cu delicateţe, cu ajutorul particulelor abrazive de sare, astfel încât mătreaţa să fie înlăturată de pe scalp. La final, îţi poţi spăla şi coafa părul ca de obicei.
Cum să scapi de mătreaţă cu ajutorul sării

Pentru cel de-al doilea tratament, dizolvă o lingură de sare, într-o ceaşcă de apă călduţă. Aşteaptă până la răcirea apei, iar apoi masează-ţi scalpul cu apa sărată. Mătreaţa se va vedea la suprafaţă imediat. Acum tot ce trebuie să faci este să te speli ca de obicei.

Cum funcţionează tratamentele pe bază de sare, împotriva mătreţii?

Simplu – pe langă faptul că sarea este abrazivă şi îţi curăţă scalpul foarte bine de mătreaţă, compuşii din sare s-ar părea că stopează apariţia mătreţii. În plus, sarea absoarbe excesul de sebum de la nivelul scalpului şi te ajută să elimini acea senzaţie neplăcută de păr gras, uleios.

Odată cu sebumul, sarea absoarbe şi umezeala de la nivelul scalpului, care stimulează apariţia bacteriilor şi duce la apariţia mătreţii. Aşadar, poţi folosi sarea foarte fină (pudră) şi ca şampon uscat, în zilele în care părul tău pur şi simplu refuză să se aşeze aşa cum îţi doreşti.
Foto: matreata, sare / Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!