Cum să faci un coc din păr mediu: Vezi câteva modele

De Diana Zagrean, pe
Părul mediu poate fi greu de îmblânzit, mai ales dacă vrem să-l coafăm elegant, într-un coc elaborat. Vezi cum poți să faci un coc din păr mediu fără sute de agrafe și încearcă mai multe modele.

 

Coc neglijent din păr mediu

Părul mediu pune anume probleme când vine vorba de coafat sub formă de coc. Cel mai des, problema principală sunt șuvițele prea scurte de pe ceafă, care nu ajung să fie prinse în coc, dar atârnă inestetic la spate, sau, mai rău, scapă din coc, dacă acesta nu este prins bine în agrafe.

Oricum ar fi, drept sau ondulat, părul scurt sau mediu poate fi coafat ușor într-un coc neglijent, casual, pentru ieșiri în oraș cu prietenii în zilele toride de vară.

Părul se prinde cu degetele începând din zona urechilor, astfel încât să creezi o linie orizontală la mijlocul cefei. Aceasta nu trebuie neapărat să fie foarte dreaptă, deoarece va fi acoperită de coada împletită.

Lăsați sub linie șuvițele scurte de pe ceafă pentru codița împletită.

Partea de sus se ridică cât se poate de mult și se leagă cu un elastic înfășurat de două ori în jurul părului. Când dați părul prin elastic a doua oară, nu-l treceți complet și astfel veți obține un coc neglijent, care se poate trage și răsfira după plac și ocazie. Capetele ”evantaiului” din păr se fizează cu agrafe de scalp, pentru a reduce spațiul creat de elastic între coc și cap.

Părul rămas în spate se împletește în sus, spre coc și se fixează cu agrafe și, eventual o fundiță care să acopere vârfurile.

Coc elegant din păr mediu

Așa cum se vede și în tutorialul de mai jos, părul mediu poate fi ”cumințit” într-un coc elegant, cu puțină grijă și multă atenție la secționarea părului în șuvițe bine definite.

Se separă părul de lângă calotă cu un pieptene special de coafat cu coadă lungă. Se face o linie orizontală la mijlocul cefei și tot părul de deasupra se strânge cu un elastic într-o coadă mică de cal.

Părul din față se piaptănă în funcție de breton (dacă este cazul) și se răsucește în sus, spre coada de cal, unde se răsucește în jurul acesteia. Nu trebuie să vă faceți griji din cauza firelor rebele, acestea se ascund mai târziu.

Se repetă procedura cu părul din cealaltă parte și apoi se răsucește coada de cal în jurul propriei axe, pentru a crea un coc elegant.

Șuvițele rămase spre ceafă se răsucesc pe rând și se adaugă la cocul deja format. Toate șuvițele se prind cu agrafe și se ascund capetele lor sub părul coafat și ridicat spre coc.

Coc din păr mediu împletit

Părul mediu poate fi transformat într-un coc și prin împletirea șuvițelor de păr, sau prin adăugarea de extensii parțiale, care sunt mai ușor de împletit.

Principiul este simplu: împarte părul în patru sau cinci șuvițe egale și împletește în stilul preferat (în 3, spic, împletitură franțuzească, olandeză, fishtail, etc).

Începând cu șuvițele împletite de la ceafă, unește capetele astfel încât să formezi un fel de fundiță sau bandă împletită, ascunzând capetele neîmpletite, elasticele și agrafele.

Apoi, fiecare șuviță împletită se aduce deasupra celorlalte în acest coc pentru păr mediu și se fixează cu agrafe.

La final, cocul va fi mai mult o coafură în relief din împletituri decât un coc propriu zis, dar va arăta foarte frumos și nu necesită extensii.

Un coc din păr mediu realizat corect dă o notă de distincție chiar și celei mai plictisitoare ținute. Vezi care ți se potrivește și alege un coc elegant sau jucăuș, în funcție de ocazie.

Sursa foto colaj coc păr mediu: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!