(P) Vrei un pat unde să te bucuri de un somn odihnitor? Iată cum îl poți alege!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 13 noiembrie 2020, 09:47

Aproape că nu există altă cameră în care să petreci atât de mult timp cât în ​​dormitorul tău. În medie, oamenii își petrec aproximativ o treime din viață întorcându-se de pe o parte la alta și reîncărcându-și bateriile pentru a doua zi – desigur, fac asta în patul lor. Dar cei mai mulți oameni sunt adesea foarte neglijenți cu corpul lor, deoarece multe paturi nu sunt deloc sănătoase pentru spatele lor. 

Cu ajutorul unui pat dublu nou, cum ar fi un pat tapițat, îți poți transforma în cele din urmă dormitorul într-o oază de bine cu adevărat confortabilă. Dar nu trebuie să te grăbești la prima ofertă pe care o poți găsi, deoarece atunci când cumperi o canapea extensibilă sau un pat tapițat, ci există câteva puncte pe care ar trebui să le iei în considerare cu siguranță, astfel încât achiziția să merite cu adevărat.

 Cum găsești patul potrivit pentru fiecare dormitor, în funcție de dimensiunea acestuia?

Indiferent de cât spațiu dorești în pat, nu trebuie să uiți niciodată să iei în considerare dimensiunea camerei. Reține că alte piese de mobilier, precum dulapul, un fotoliu sau o noptieră ocupă, de  asemenea, o anumită cantitate de spațiu și cu siguranță vrei să ai suficient spațiu pentru a te mișca în cameră.

Un pat dublu nu este potrivit doar pentru cuplurile căsătorite sau parteneri, ci este potrivit și pentru o persoană care ar dori, de asemenea, să se bucure de un somn odihnitor. Cu o lățime de 140 sau 160 de centimetri, paturile tapițate sunt ideale pentru persoanele singure care ar dori să aibă puțin mai mult spațiu în pat. 

Dacă două persoane vor să se simtă confortabile în pat, se recomandă un pat dublu de 180 x 200 centimetri. Pe un pat king-size care măsoară 200 x 200 centimetri, pe de altă parte, totul devine și mai relaxant.

În special persoanele înalte ar trebui să ia în considerare lungimea patului. Pentru ca picioarele tale să nu atârne din pat, capul să lovească tăblia sau să dormi permanent adunat, patul tapițat ar trebui să fie cu aproximativ 20 de centimetri mai lung decât persoana care va dormi în el. 

Cum alegi salteaua pentru pat?

Paturile tapițate, spre deosebire de paturile obișnuite, au diferența că nu constau dintr-un cadru de pat, un cadru cu lamele și o saltea . Aici nu vei găsi o saltea detașabilă. În schimb, un pat tapițat are mijlocul din spumă, care este acoperit cu o țesătură din care poți alege, de exemplu: microfibră, piele sau velur.

În orice caz, trebuie să te asiguri că această țesătură poate fi îndepărtată, astfel încât să o poți spăla cu ușurință. În plus, salteaua trebuie să fie bine ventilată. În mod ideal, patul are și opțiuni de reglare corespunzătoare, astfel încât să poți varia fermitatea sau să ridici tăblia, dacă este necesar.

Ce trebuie să mai iei în calcul când cumperi un pat?

Acordă atenție și serviciilor suplimentare ale magazinului de unde cumperi patul. De exemplu, livrarea este inclusă în preț sau costă suplimentar și ce zici de instalarea noului pat tapițat? Problema garanției ar trebui, de asemenea, să fie clarificată în prealabil, deoarece aici pot exista anumite diferențe.