(P) Vacanță de Revelion încărcată de mister, în Egipt

De Unica.ro, pe
Piramidele de la Giza, preafrumoasa Cleopatra, Luxor, Templul Karnak, Valea Regilor, aglomeratul Cairo sau tânărul faraon Tutankhamon, sunt principalele repere care îți vin în minte atunci când spui Egipt.

Țara Faraonilor te cucerește îndată prin atmosfera sa misterioasă, însă nu poți spune că ai înțeles locul cu adevărat până nu te pierzi printre coloanele templelor grandioase sau până nu încerci o croazieră cu felucca pe Nil…

Evadează de Revelion în Egipt într-un circuit de 10 zile, alături de Europa Travel, la tariful de la 799 euro/persoană, și primești bonus excursiile opționale la Valea Regilor, jeep safari, insula Gifton și Muzeul de Egiptologie, dacă rezervi călătoria până la 30 octombrie!

Piramide ce sfidează timpul

Tărâmul cu o istorie milenară te așteaptă cu nenumărate monumente de patrimoniu mondial, dar și cu stațiuni exotice de la Marea Roșie, unde să evadezi după vizitele culturale. Circuitul de Revelion începe cu explorarea capitalei Cairo, unde te vei pierde printre artefacte în Muzeul de Egiptologie din Piața Tahrir. Vei putea vedea coloși din granit, mumii vechi de mii de ani, papirusuri, tronuri încrustate cu pietre prețioase, plus multe alte bogății descoperite pe tot teritoriul Egiptului îndeosebi în Valea Regilor.

Pentru o experiență memorabilă, plimbă-te cu cămila în zona platoului Giza, până la complexul de piramide parte din UNESCO. Vizitează aici Piramida lui Keops, singura dintre cele 7 minuni antice ce a rezistat timpului, Piramidele Kefren și Mikerinos, alături de care se află Sfinxul, unul dintre cele mai fascinante monumente din întreaga lume, cu corp de leu și cap de om. Dacă ești intrigat de cum au apărut piramidele și vrei să vezi capodoperele marelui Imhotep, nu poți rata excursia la necropola Saqqara, unde se înalță magnifică Piramida în Trepte a Faraonului Djoser. Continuă cu descoperirea zonei Dashur, aici aflându-se două dintre cele mai vechi piramide egiptene – Piramida Curbată și cea Roșie.

Revelion Egipt

Experiențe memorabile la Marea Roșie

După ce ai călcat pe urmele faraonilor, o escapadă pe nisipurile albe ale stațiunii Hurghada, poate fi mai mult decât recomandată. Micul sat de pescari este astăzi cea mai mare urbe turistică de la Marea Roșie, și te întâmpină cu o atmosferă cosmopolită, resorturi moderne, plaje generoase scăldate de ape turcoaz pline de bogății și numeroase posibilități de petrecere a timpului liber.

Bijuterii antice de pe malurile Nilului

Aswan este unul dintre orașele cele mai prietenoase din Egipt, principal punct de îmbarcare în croaziere pe Nil, iar o astfel de experiență este absolut obligatorie o dată ce ai ajuns aici. Navighează cu felucca pe „firul cel dătător de viață” descoperind mica oază Kitchener cu  insulița Elephantine, unde vei vizita romanticul templu dedicat zeiței Isis, Philae.

Croaziera îți descoperă și alte temple magnifice precum Kom Ombo, neobișnuit prin structura sa dublă perfect simetrică, dedicată celor doi zei: Sobek și Horus. Dar și Edfu, cel mai bine conservat templu egiptean de pe marginea Nilului, închinat zeului protector al Egiptului – Horus.

Luxor, fosta Teba este astăzi cel mai mare muzeu în aer liber din lumea întreagă, unde domnește tăcut Templul clădit în cinstea zeului Amun, de către Amenhotep III, dar la care au contribuit de-a lungul timpului și alți mari faraoni precum Ramses II sau Tutankhamon.

Templul Luxor este impresionant cu numeroase curți interioare cu obeliscuri și coloane tip papirus, o imensă sală hipostilă în jurul lacului sacru și grandioasa alee cu sfincși ce ducea cândva până la Templul Karnak. Opțional, poți să faci o excursie la Valea Regilor, locul de odihnă al marilor faraoni din Noul Regat, și la Templul Hatshepsut, unul dintre cele mai frumoase monumente funerare dedicat singurei femei-faraon din istoria Egiptului.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

 Oferte Circuit Revelion Egipt  – tarif: 799 euro/persoana + 409 euro taxe aeroport si cina revelion, 10 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte tren Cairo – Aswan, 3 nopti in Hurghada – bonus all inclusive, 3 nopti croaziera) cazare cu mese conform programului la hotel 4*, transport avion, tururi conform itinerariului, ghid local, asistenta turistica. *Bonus: excursii optionale la Valea Regilor, Jeep Safari, Insula Gifton, Muzeul de Egiptologie , valabil pana la 30.10, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!